Turgutoğulları şenlikte bir araya geldi

Turgutoğulları şenlikte bir araya geldi

Turgut Eğitim Kültür Kalkınma ve Dayanışma Derneği (TUR-ÇEV-DER) tarafından Turgutoğulları neslini bir araya getiren Toyga ve Alaş Şöleni düzenlendi.

Turgut Eğitim Kültür Kalkınma ve Dayanışma Derneği (TUR-ÇEV-DER) tarafından Turgutoğulları neslini bir araya getiren Toyga ve Alaş Şöleni düzenlendi. Yunak ilçesinin Turgut köyü Mahallesi’nde birincisi gerçekleştirilen şölene TUR-ÇEV-DER başkanı Ufuk Turgut Koç ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Yunak Belediye Başkanı Abdullah Emre Demirhan, Akşehir Belediye Baeşkanı Nurettin Yayla, Koyunoğlu Müze ve Kütüphane Müdür Hasan Yaşar, Akşehir İşadamları Kalkında ve Dayanışma Derneği Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Akşehir Kahveciler Odası Başkanı Abdullah Gökgöz, Akşehir Eczacılar Odası Başkanı Ecz. İbrahim Ergün, İşadamı Ali İhsan Erdoğan ve gurbetçiler katıldı. Akşehir İnceler Camii İmam-Hatibi Metin Tokgöz’ün okuduğu Kur’ân tilaveti ve Kazım Koç Hoca’nın dualarıyla başlayan programın Açış konuşmasını TUR-ÇEV-DER başkanı Ufuk Turgut Koç yaptı. Koç, “Hepimizin kökü Turgut’tan gelmektedir; fakat farklı isimlerle farklı bölgelere dağılmış durumdayız, fakat dünyaya bakışımız, gelenek ve göreneklerimiz, kültürümüz aynıdır. Yunak Belediye Başkanımızdan köylerimize acılarımızı ve sevinçlerimizi paylaşabileceğimiz, kültürel etkinlikler yapabileceğimiz taziye ve toplantı mekanları istiyoruz” dedi.

TOPLANTILAR GELENEKSELLEŞMELİ

Şair Halil Karalı’nın “Turgutoğulları” şiirini okumasının ardından bir selamlama konuşması yapan Yunak Belediye Başkanı Abdullah Emre Demirhan, bu yöre halkının Turgutoğulları soyundan geldiklerini yeni öğrendiğini söyledi ve “Bu toplantıları gelenek haline getirelim, buralar ıssız kalmasın, her yıl buraya gelelim. Konya’daki İplikçi Camii’nin bile Turgut Bey tarafından yapıldığını yeni öğrendim. Böyle güzel hizmetler vermiş bir neslin gelenek ve göreneklerini bizler de sürdürelim ve gelecek nesillere de aktaralım. Turgut en eski yerleşim yeridir. Bu tarihî yerin kıymetini bilelim” dedi. “Bu heyecan ve coşkunun daha geniş katılımlı ve sürekli olmasını istiyoruz” diyen Akşehir belediye Başkan vekili Nurettin Yayla’nın ardından Emekli Edebiyat Öğretmeni Erol Yayla da “Vatanını, milletini, bayrağını, dinini, dilini, birlik ve beraberliğini karşılıksız seven Turgutoğulları önünde saygı ile eğiliyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.