Turgut Özal’dan Ek Yerleştirme Döneminde Burs Ve İndirim Sürprizi

Turgut Özal’dan Ek Yerleştirme Döneminde Burs Ve İndirim Sürprizi

Turgut Özal Üniversitesi, yeni öğretim yılına iddialı bir ödül sistemiyle başlayacak. Bu sistem dâhilinde öğrencilerin eğitim ücretlerinde kademeli olarak indirim yapılacak. Not ortalaması 4.00’a kadar çıkarmayı başaran öğrenci, yüzde...

Turgut Özal Üniversitesi, yeni öğretim yılına iddialı bir ödül sistemiyle başlayacak. Bu sistem dâhilinde öğrencilerin eğitim ücretlerinde kademeli olarak indirim yapılacak. Not ortalaması 4.00’a kadar çıkarmayı başaran öğrenci, yüzde 100 indirimle tamamen ücretsiz okuyacak.

    Üniversite hayali kuran yüz binlerce genç için ikinci şans olan ek yerleştirme dönemi başladı. Türkiye’nin güçlü vakıf üniversitelerinden Turgut Özal Üniversitesi kesintisiz ve kademeli burs imkânını ek kontenjan döneminde de devam ettirecek.

    

    Bazı özel üniversitelere yerleşen öğrencilere sağlanan burslar hazırlık programı da dâhil olmak üzere yalnızca eğitim ücretini kapsıyor. Okulu çeşitli nedenlerle uzatmak zorunda kalan öğrencilerin bursları ise kesintiye uğruyor.

    Rektörü Prof. Dr. Abdülkadir Şengün, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bu konuda önemli bir adım atarak kesintisiz burs programı başlattıklarını söyledi. Üniversite senatosunun kesintisiz bursla ilgili aldığı kararı açıklayan Prof. Şengün, "Öğrenim bursu, öğrencinin üniversitemizde eğitimini sürdüreceği maksimum sürede akademik başarıdan bağımsız olarak kesilmeyecek. 2 yıllık programlar için 4, dört yıllık programlar için 7, 6 yıllık programlar için 9 yıl burslar kesilmeden devam edecek." dedi.

    BAŞARIYA, OKURKEN ÖDÜL

    Yeni eğitim döneminde de iddialı bir ödül sistemiyle öğrencileri karşılayacaklarını bildiren Prof. Şengün’ün verdiği bilgiye göre eğitim döneminde 3.50 ve üzerinde başarı ortalamasını sağlayan öğrencilerin eğitim ücretlerinde kademeli olarak indirim sağlanacak. Bu kapsamda not ortalaması 3.50 – 3.59 olanlara yüzde 10, 3.60-3.69’a yüzde 25, 3.70- 3.79’ a yüzde 50, 3.80-3.89’a yüzde 75, 3.90 – 4.00’a yüzde 100 indirim sağlanacak. Böylece üniversiteyi parayla okuyan öğrenci not ortalamasını artırdığı takdirde tamamen ücretsiz okuyabilecek. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.