Turgut Özakman Son Yolculuğuna Uğurlandı

Turgut Özakman Son Yolculuğuna Uğurlandı

'Şu Çılgın Türkler' kitabı ile tanınan yazar Turgut Özakman, bugün öğlen namazına müteakip Ankara Kocatepe Camii'nde kılınan cenaze namazı ile son yolculuğuna uğurlandı.

'Şu Çılgın Türkler' kitabı ile tanınan yazar Turgut Özakman, bugün öğlen namazına müteakip Ankara Kocatepe Camii'nde kılınan cenaze namazı ile son yolculuğuna uğurlandı. Özakman'ın naaşı Ankara Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Özakman'ın cenazesinde TBMM Başkanı Cemil Çicek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, CHP Milletvekilleri Emine Ülker Tarhan ve Mehmet Haberal, Rahşan Ecevit ile edebiyat ve sanat dünyasından isimler de hazır bulundu. Özakman’ın cenazesi alkışlarla ve ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ sloganları eşliğinde uğurlandı. Cenazeye katılan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Çok önemli bir yazarı, bir bürokratı, bir uygulamacıyı, bir tarihçiyi yitirdik. Allah’tan rahmet diliyorum. Bu ulusal kurtuluş savaşımızı her yaştan insanın anlayabileceği bir dille bize öğretti. Gösterdi, kitabını yazdı, ona şükran borçluyuz.” dedi.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.