Turgay Demirel: İlk Etapta Alınan Sonuçlardan Dolayı Mutluyum

Turgay Demirel: İlk Etapta Alınan Sonuçlardan Dolayı Mutluyum

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Turgay Demirel, A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası'nda aldığı sonuçlardan memnun olduğunu belirterek, "İlk etapta alınan sonuçlardan dolayı mutluyum.” dedi.A...

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Turgay Demirel, A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası'nda aldığı sonuçlardan memnun olduğunu belirterek, "İlk etapta alınan sonuçlardan dolayı mutluyum.” dedi.

A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın Kanada ile oynadığı karşılaşmayı değerlendiren Turgay Demirel, "Dünya şampiyonası kuraları çekildiğinde hem Fransa hem de Kanada’nın güçlü takımlar olduğunu söylemiştik. Kadın basketbolunda dünyanın önde gelen ülkeleri arasındalar. Fransa, son olimpiyat oyunları ikincisi ve Avrupa’da da devamlı madalya alıyorlar. Dolayısıyla bizim için zor bir süreçti. Takımın üzerinde stres de vardı. Bunu zaten Fransa maçında da gördük. Kanada karşısında belki çok iyi bir oyun ortaya koymadık. Onların maç sonuna kadar mücadeleyi bırakmayacağını da biliyorduk. Dördüncü periyotta arka arkaya iyi bir dönem yakaladık ve öne de geçtik." diyerek, şöyle devam etti:

"İki galibiyetle İstanbul’a gidiyoruz. Mozambik karşılaşmasından sonra çeyrek finale kadar dinlenme şansımız olacak. Hedefimiz buydu. Çocuklar da bunu başardı. Açıkçası ilk etapta alınan sonuçlardan mutluyum. Grup maçlarına bu şekilde başladığımız ve iyi bir mücadeleyle bu neticeyi aldığımız için de mutluyum. İnşallah çeyrek finalde de rakibimizi aynı şekilde yenerek önce yarı final, ardından da neden final olmasın diye düşünüyoruz."

Ankaralı basketbolsevelerlerin maçlara olan yoğun ilgi ve desteğinden de bahseden FIBA Avrupa ve Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, sözlerini şu şekilde noktaladı:

"Benim gönlümden İstanbul’daki maçlarda, Ankara’da ilk seans ve diğer takımların oynadığı maçlarda da basketbolseverlerin dünyanın bu en iyi takımlarını salona gelerek görmeleri geçiyor. Bilet fiyatları da öyle yüksek değil. En azından bundan sonrası için basketbolseverlerin ve medyanın daha fazla ilgi göstermesi, dünya şampiyonasının da daha renkli hale gelmesini sağlayacaktır.

İstanbul’da Türk Milli Takımının çeyrek finalde oynayacağı maçta salonun yine dolacağını biliyorum. Ama bir önceki çeyrek final karşılaşmalarının da dolması, Türkiye’de basketbolun gerçekten sevildiğini tüm dünyaya gösterecektir. Zannediyorum ki basketbolseverlerin tüm bu basketbola yapılanlar karşılığında bunu hissederek yerine getirebilme sorumluluğu da var diye düşünüyorum."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.