Tuncel: Kürtlere bayrak dayatması yapılıyor

Tuncel: Kürtlere bayrak dayatması yapılıyor

Lice'de yapılan grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel Kürtlere bayrak dayatması yapıldığını savundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde 2 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından yaşanan gerginlikler üzerine haftalık olağan grup toplantısını Lice'de yaptı.

Toplantıda konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kürt sorunun çözümüne yönelik hazırlanan çalışmanın maddelerini unutmasına atıfta bulunarak CHP ve MHP'ye çağrıda bulunurken Kürtlere de bayrak dayatması yapıldığını ileri sürdü. HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü ise bayrak indiren çocukla çocuk olunmaması gerektiğini belirtip oluşturulan linç kampayasının doğru olmadığını söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel'in açıklamasından satırbaşları şöyle;

İTİRAZIN KAYNAĞI KALKMAZSA SAVAŞ BAŞLAR

Hükümet yaşanan ölümlerin faillerini bir an önce ortaya çıkarmalı. ''Bu ölümler neden meydana geliyor?'' bu soru cevap bulmalı. Barışacaksak savaşın kaynağı ortadan kalkmalı. Neden bu ülkede savaş çıktı, itiraz çıktı? Siz itirazın kaynağını ortadan kaldırmazsanız savaş yeninden başlar.

CHP VE MHP SEYİRCİ KALMAMALI

Birinci derecede sorumlu hükümettir. İkinci çağrımız parlamentoyadır. CHP ve MHP 76 milyonun sorumluğunu taşıyorsa yaşanan bu gelişmelere seyirci kalamazlar. Milliyetçi söylemlerle batıyı kışkırtırlarsa Türkiye'yi karanlığa götürürler.

HÜKÜMETİ ELEŞTİRİYORLAR AMA KENDİLERİ DE UNUTUYORLAR

Bu ülkenin Ana muhalefet partisi hükümetin Kürt politikalarını eleştiriyor ancak kendisine bir televizyon programında Kürt politikalarına yönelik yaptıkları çalışmanın maddeleri sorulduğunda unutup kalıyor. İşte olaya kendilerinin de ne kadar ciddi baktıkları ortada.

Burada dağlarda nöbet tutan vatandaşlarımız görevini yerine getiriyor şimdi sıra bizde, siyasiler üzerlerine düşen görevi yerine getirmelidir.

BAYRAK DAYATMASI YAPILIYOR

Bayrak indirme olayı ile vatandaşları yine Kürtlere yönelik kışkırtıyorlar. Bize bayrak dayatmasında bulunuyorlar. Hergün bu ülkede faşizan politikalar yüzünden insanlar ölüyor ve bu ölümlerin hesabı verilmiyor.

KALEKOL ''TECAVÜZ'' DEMEK!

Başbakan bize ''BDP ve HDP şiddetten besleniyor'' diyor, burada şiddetten beslenen var ise o da AK Parti hükümetidir. AK Parti ''Geçmişte yapılanlar hataydı'' diyor ama kendisi de aynı hataları yapıyor. Kürtler halan ikincil vatandaş muamelesi görüyor. Eğer böyle olursa kendiniz çalıp kendiniz oynarsınız.

Kalekol eylemlerini anlamak lazım. Kalekol demek cinayet demek, tecavüz demektir. Biz burada Kalekol değil, yaşam evleri istiyoruz.

HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü'nün konuşmasından satırbaşları ise şöyle;

OLAYLARIN ÜSTÜNÜ BAYRAK İLE ÖRTEMEZSİNİZ

Burada halka yönelik bir katliam var. Türkiye'nin asıl meselesi budur. Biz bittiğini zannetmiştik ancak bunun bitmediğini gördük.

Bu olayların üstünü bayrak mevzusu ile örtemezsiniz. Siz bayrağı bir baskı aracı olarak kullanmaya çalışmayın. Çocukla çocuk olmayın. Bugün bir bayrak direğine çıkan çocuğun neden kurşuna dizilmediği konuşuluyor. Bu dehşet verici bir durum.

MİLLİYETÇİLER BUNU SORGULASIN

Bizim burada karşı karşıya kaldığımız tertibin ortaya çıkartılması gerekiyor. Milliyetçi kardeşlerim bayrağımızla bir başka halkın neden baskı altına alınmaya çalıştığını sorgulasınlar.

Bu halkın kendi barışını sorgulamaya hakkı yok mu? Halk kalekol yapımı istemiyor. Bunu niye anlamıyorlar. Burası sınır değil ki kalekol yapıyorlar. Kalekol istememek suç mu? Türkiye bu mesele için kafa yormalıdır. HDP üstüne düşen sorumluluğu yerine getirecektir.

Başka bir halkı bayrak ile lince tabi tutmak asla doğru değildir. Büyük uluslar iki de bir ulusal değerler tehdit altında diye çırpınmazlar.

Başka bir milleti ezen bir millet asla özgür olamaz. Kürt halkını ezerek yeni bir millet oluşturamazsınız. Barış sürecinin asla ve asla sona ermeyeceğini de buradan bir kez daha ilan ediyorum.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.