Tügiad’dan Diyarbakır’a Proje Ziyareti

Tügiad’dan Diyarbakır’a Proje Ziyareti

Türkiye Girişimci İşadamları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Ali Yücelen, 70 kişilik iş adamı heyetiyle somut projelerle bir dizi ziyarette bulunmak üzere Diyarbakır’a geldi.

Türkiye Girişimci İşadamları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Ali Yücelen, 70 kişilik iş adamı heyetiyle somut projelerle bir dizi ziyarette bulunmak üzere Diyarbakır’a geldi.

TÜGİAD Başkanı Ali Yücelen ve Güneydoğu Genç İşadamları Derneği (GÜNGİAD) Başkanı Hakan Akbal, çözüm sürecine genç iş adamları olarak katkıda bulunmak amacıyla bölgesel girişimciliği geliştirmek için yola çıktı. Her iki iş adamı örgütü, görüş ve önerilerini kısa sürede netleştirerek, merkezi Diyarbakır olan bir bölgesel girişimcilik hamlesi ile dünyaya örnek olmayı amaçlıyor.

TÜGİAD Başkanı Yücelen ve 70 TÜGİAD üyesi iş adamı, projenin imza töreni için Diyarbakır'a gelerek GÜNGİAD Başkanı Hakan Akbal ve GÜNGİAD üyesi iş adamları ile buluştu. Yerel girişimcilerin yetiştirilmesinin önemini vurgulayan GÜNGİAD Başkanı Hakan Akbal, “Zaman geçti ama verilen yatırım sözleri havada kaldı. Türkiye’de ekonomiye yön veren pek çok STK Diyarbakır’dan rüzgar gibi geçti gitti ama hala somut bir gelişme olmadı.” diye konuştu. Hakan Akbal’a destek ise TÜGİAD Başkanı Ali Yücelen’den geldi.

Yücelen, “Artık Güneydoğu girişimciliğini marka yapmak için çalışacağız. Güneydoğu bölgemiz artık dinamik girişimcileri ve Türkiye’nin parlayan yeni yatırım merkezi olarak anılsın istiyoruz. Biz de bunun için Hakan Akbal ile aylardır üzerinde çalıştığımız projemizi bugün hayata geçirmenin heyecanını yaşıyoruz.” dedi.

Küresel ekonominin kırılganlaştığı ve Türkiye ekonomisinin farklı açılardan baskıya maruz kaldığı bir dönemde ülke ekonomisinin güçlendirilmesinde her fırsatın değerlendirilmesinin önemine değinen TÜGİAD Başkanı Ali Yücelen, “İş dünyasının klişelerini kıracağız. Bizler vaat etmez, somut aksiyonlar alırız. Bizler, genç iş adamları olarak icraata dayalı söylem yolunda ilerledik, ilerlemeye de kararlıyız. Gençlerimizi, fikirlerini hayata geçirmek için kendi şirketlerini kurmaya teşvik etmek ve bunun en doğru şekilde nasıl yapılacağı konusunda yönlendirmek istiyoruz. Farklılıkların en büyük zenginliğimiz olduğu inancıyla hareket etmeye devam ediyor, iş dünyasındaki genç liderler olarak bu anlamda attığımız ve atacağımız adımların gelecek için gençlerimiz için umut verici olduğuna gönülden inanıyoruz.” diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.