Tügiad Ve Güngiad İş Adamı Heyeti Baydemir’i Ziyaret Etti

Tügiad Ve Güngiad İş Adamı Heyeti Baydemir’i Ziyaret Etti

Türkiye Genç İşadamaları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Ali Yücelen, Güneydoğu Genç İşadamları Derneği (GÜNGİAD) Başkanı Hakan Akbal ve 70 iş adamından oluşan heyet, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’i ziyaret etti.

Türkiye Genç İşadamaları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Ali Yücelen, Güneydoğu Genç İşadamları Derneği (GÜNGİAD) Başkanı Hakan Akbal ve 70 iş adamından oluşan heyet, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’i ziyaret etti. Heyeti karanfillerle karşılayan Baydemir, Türkiye’de bulunan üretici firmaları Diyarbakır’a davet etti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Diyarbakır’ın komşularına hitap edebilecek bir ticaret hinterlandını oluşturduğunu söyledi. Türkiye Genç İşadamaları Derneği ve Güneydoğu Genç İşadamları Derneği tarafından Keyf-i Kebap Restorant'ta düzenlenen basın toplantısının ardından TÜGİAD ve GÜNGİAD, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’i makamında ziyaret etti. Burada konuşan Baydemir, ekonomik ve sosyal kalkınmanın olmadığı bir yerde huzur bulmanın zor olduğunu ifade etti. Baydemir, “İnsanların yaşamında benim kaybedecek neyim var sorusunu duymadığımızda, orada çok ciddi tehlike çanları çalıyor. İnsanlarımıza mutlaka kendi emekleriyle yaşamlarını sürdürebilecekleri iş olanaklar sağlamamız lazım.“ diye konuştu.

Diyarbakır’ın on yıllar öncesi gibi tekrar üretim ve ticaret merkezi haline gelmesini arzu ettiklerini söyleyen Baydemir, kapılarının ve gönlünün kendilerine her zaman açık olduğunu kaydetti. Baydemir, “El birliğiyle bu kenti bir kez daha üretim merkezi haline dönüştürelim. Organize Sanayi Bölgesi'nin ikinci çalışmaları bitti. Tekstil Kent arazi çalışmaları hızla devam ediyor. Şu anda Diyarbakır’da kendisine değil tüm komşularına hitap edebilecek ticaret hinterlandı oluştu. Bütün üretici arkadaşları Diyarbakır’a davet ediyorum.“ ifadelerini kullandı.

TÜGİAD Başkanı Ali Yücelen ise bölgede ve coğrafyada girişimcilik merkezlerinin temellerini atmak üzere Diyarbakır’a geldiklerini belirtti. Yücelen, “Buradaki gençlerimize girişimcilik ruhunu nasıl aşılayabiliriz. Daha çok katma değer üretmen, kendiyle beraber etrafını da kalkındırarak geleceğe nasıl bakabilir? Bunları aşılamak için bir eğitim programıyla çeşitli etkinlikler yapacağız. Girişimcilik merkezleri projemiz var. Bu bölgede ve coğrafyada girişimcilik merkezlerinin temellerini atmak üzere biz de buraya gelip, girişimci arkadaşlarımızla birlikte bir şeyler yapmak istedik.“ dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.