Trump’tan misilleme! Adalet Bakanı’nı görevden aldı

Trump’tan misilleme! Adalet Bakanı’nı görevden aldı

ABD'de sular durulmuyor... Çiçeği burnunda Başkan Donald Trump, göçmenlere ve mültecilere yönelik kararnamesinin hukuki meşruiyetini sorgulayan Adalet Bakanı Vekili Sally Yates'i görevden aldı.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, “Yates’in Adalet Bakanlığı’na ihanet ettiği” belirtilirken, yerine Virginia Doğu Bölgesi Savcısı Dana Boente’nin atandığı duyuruldu.

CNN, bir Beyaz Saray yetkilisine dayandırdığı haberinde, Trump’ın Yates’i telefon açarak değil, elden ulaştırılan bir mektupla görevden aldığını yazdı.

Trump, görevden almadan bir süre önce attığı tweet’te Sally Yates için, “Obama’nın Adalet Bakanı” ifadesini kullanarak, vereceği kararın sinyalini verdi.

Trump sosyal medya mesajında, “Demokratlar yalnızca siyasi nedenlerle Kabine için yaptığım seçimleri geciktiriyorlar. Engel olmaktan başka yapacakları bir şey yok. Şimdi de Obama’nın A.B.” yazdı.

 

Sally Yates

Trump’ın dramatik hamlesi, CNN’in Yates’in Adalet Bakanlığı hukukçularına gönderdiği mektubu haberleştirmesinin hemen ardından geldi.

KARARNAMEYİ SAVUNAN GÖRÜŞ BİLDİRMEYİN!

Yates mektubunda,”Ben, bu kurumun ana görevleri olan; “daima adaleti arama ve doğrunun yanında olma” hususlarında yasalar önünde alacağımız pozisyon açısından sorumluyum” ifadesi yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.