"TRT, her vatandaşa eşit durmalı"

"TRT, her vatandaşa eşit durmalı"

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, TRT’nin yayın politikasında muhalefet parti yöneticilerine yer vermemesini Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a sordu.

Ersoy’un yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi veren Karaduman, TRT’nin her vatandaşa eşit durması gerektiğinin altını çizerek, “Her vatandaşın vergisiyle eşit oranda desteklediği TRT’nin sadece belirli sesleri yansıtması ülkemizin birliğine ve bütünlüğüne zarar vermektedir” dedi.

Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdulkadir Karaduman, TRT’nin muhalefet parti yöneticilerini yayınlarında yer vermemesini Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Karaduman, TRT’nin 84 milyon vatandaşa eşit mesafede durması gerektiğini söyledi.

BÜTÜNLÜĞE ZARAR VERİYOR

TRT’nin yayın politikasına yönelik eleştirilerde bulunan Karaduman, “Türkiye’de özellikle son yıllarda kamuya hizmet için var olan kurumlar sadece belli bir zümreye hizmet eder hale getirilmiştir. Her vatandaşın vergisiyle eşit oranda desteklediği TRT’nin sadece belirli sesleri yansıtması ülkemizin birliğine ve bütünlüğüne zarar vermektedir. Toplumun kutuplaştırıldığı bir ortamda TRT kaynaşmayı ve bütünleşmeyi sağlamak gibi önemli bir vazife ifa edebilir. TRT bir an önce bu vazife doğrultusunda bir yayın anlayışı benimsemelidir” ifadelerini kullandı.

CUMHUR İTTİFAKI’NIN TOPLAM KONUŞMA SÜRESİ KAÇ DAKİKADIR?

Kültür Bakanı Ersoy’un yanıtlaması istemiyle sorular yönelten Karaduman, “24 Haziran 2018 seçimlerinden bu güne kadar yıllara göre olmak kaydıyla TRT’ye bağlı kanallara kaç parti genel başkanı, bakan, eski bakan, milletvekili, eski milletvekili davet edilmiştir? Söz konusu tarihler içerisinde parti genel başkanlarının davet edilme ve konuşma süreleri dağılımı nasıl olmuştur? Söz konusu tarihler içerisinde eski ve mevcut bakanların davet edilme ve konuşma süreleri dağılımı nasıl olmuştur? En çok hangi bakan davet edilmiştir? Söz konusu tarihler içerisinde TRT ekranlarında konuk edilen eski ve mevcut milletvekillerinden kaçı Cumhur İttifakı partileri mensubudur? Cumhur İttifakı partililerin toplam konuşma süresi kaç dakikadır?” diye sordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.