Trafo işi tıkandı!

Trafo işi tıkandı!

Elektrik Mühendisleri Odası tarafından açılan dava sonucunda trafo projelerinin onay yetkisi TEDAŞ’a geçti. 6 ilden sorumlu olan TEDAŞ Bölge Koordinatörlüğü 4 personel ile işlere yetişemeyince 100’lerce proje sıra bekliyor

Trafo projeleri onay ve kabul yetkisi MEDAŞ’tan TEDAŞ’a geçti. Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) tarafından elektrik tesislerinde Proje ve Kabul işlemlerinin Özel Kuruluşlar tarafından yapılamayacağı hakkında dava açılmıştı. Dava 20 Ocakta Danıştay tarafından karara bağlandı. Bu karara göre Dağıtım Şirketleri artık Proje Onayı ve Kabul işlemlerini yapamayacak. Elektrik Tesislerinde Proje ve Kabul işlemlerinin tamamını Bakanlık, TEDAŞ gibi uzman Kamu Kuruluşları yapacak. Trafo tesisi yaptıracak tüm yatırımcılar, esnaflar, çiftçiler zaten dağıtım şirketlerinde yeterince zaman kaybı yaşarken bir de TEDAŞ’ın proje onaylarını bekleyerek zaman kaybedecek. Yatırımcılar gecikmelerden dolayı işe başlamadan ciddi zararlara uğrayacak. Karar sonrası hazırlıksız yakalanan TEDAŞ ise projelerine onayına yetişemiyor. Konya’da tarlalardaki, özel kurumlardaki ve her türlü trafo yapım işlerinde gerekli olan onay TEDAŞ Meram Bölge Koordinatörlüğü tarafından yapılıyor. 6 ilden sorumlu olan Meram Bölge Koordinatörlüğü’nde ise trafo projeleri onayına 4 personel bakıyor. 

SİSTEM 1 AYA KALMAZ İFLAS EDER

Özel bir yatırımın proje mühendisliğini yapan İsmail Uslu, yeni sistemin bu şartlar altında bir aya kalmaz iflas edeceğini belirterek, “EMO’nun açtığı dava sonrası trafo projelerinin onay yetkisi TEDAŞ’a geçti. TEDAŞ Bölge Koordinatörlüğü 6 ile bakıyor ve 4 personelle iş yetiştirmeye çalışıyor. 100’lerce proje birikti onay bekleniyor. Bu sistemin iflas edeceği açık ortada. Yatırımcılar mağdur oluyor. Çiftçiler de mağdur olacak, tarlalar susuz kalacak. Bizim projemiz de uzun süre bekledi. 1 haftalık iş 1 aydan fazla sürüyor. Yatırımcı böyle giderse zarar eder” şeklinde konuştu. TEDAŞ Meram Bölge Koordinatörlüğü’nden alınan bilgiye göre ise sistemin bu haliyle devam edeceği, yaşanan yığılmanın normal olduğunu belirtilerek, TEDAŞ’a yeni personel alınması için çalışmaların yapıldığı ifade edildi.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.