Trafik Komisyonu Üyesi Baykara: Afyon’da Acilen 3 Yol Tek Yöne Çevrilmeli

Trafik Komisyonu Üyesi Baykara: Afyon’da Acilen 3 Yol Tek Yöne Çevrilmeli

MHP Afyonkarahisar Belediye Meclisi Grup Başkanı Trafik Komisyonu Üyesi Halil İbrahim Baykara, şehrin trafik problemini çözmek için tek yön uygulaması, katlı otopark ve belirli iş yerlerinin şehir dışına çıkarılması gerektiğini söyledi....

MHP Afyonkarahisar Belediye Meclisi Grup Başkanı Trafik Komisyonu Üyesi Halil İbrahim Baykara, şehrin trafik problemini çözmek için tek yön uygulaması, katlı otopark ve belirli iş yerlerinin şehir dışına çıkarılması gerektiğini söyledi. Baykara, 6 yıldır komisyonda görevli olduğunu belirterek, çözüm önerilerini daha önce mecliste açıkladığını, büyük bir kısmının kabul görmesine rağmen bir türlü üzerine gidilmediğini ve gündemden düşürüldüğünü kaydetti.

MHP Afyonkarahisar Belediye Meclisi Grup Başkanı Trafik Komisyonu Üyesi Halil İbrahim Baykara, konuyla ilgili açıklamasında, acilen şehir merkezinde geniş kaldırım tek yön uygulamasına geçilmesi gerektiğini savundu. Baykara, Kurtuluş, Gazlıgöl, Ambaryolu caddesinin tek yöne dönüştürüldüğünde büyük bir rahatlama olacağını, ara yolların da kullanılmaya başlayacağını kaydetti. Baykara, "Orta refüjleri kaldıracağız. Örneğin Kurtuluş Caddesi'nde yol iki yönlü. Orta refüjü katarsanız 4,5 şeritli bir yola sahip olacağız. Bunun 2 ya da 3 metresini kaldırımlara dahil edersek yayalarda daha rahat edecek. Öte yandan Ambar yolunda trafik tıkandığı için araçların hareket kabiliyeti kalmıyor. Sağ tarafta araçlar iki sıra park, çoğu zamanda sol tarafta esnaf mal indirmek için aracını park ediyor ve trafik kilitleniyor. Acilen bu bölgede çok katlı otoparklar yapılmalı." dedi.

Baykara, burada belediyenin 50-60 bin liraya satılan dairelerin bulunduğu 60 senelik binaları satın alarak buralara çok katlı otoparklar yapabileceğini kaydetti. Kent merkezinde mutlaka yeşil dalga uygulamasına geçilerek hız limitlerine göre ışıkların ayarlanmasın gerektiğini ifade eden Baykara, bunun maliyetinin de 150 bin lira civarında olduğunu anlatarak şunları dile getirdi: "Diğer bir sorun da Afyonkarahisar’da çarpık güzergah uygulaması var. Şehrin belirli bir yerinden başka bir noktasına gitmek isteyenler alakasız yerlere gitmek zorunda kalıyorlar. Yani vatandaş en az iki araç değiştirmek zorunda kalıyor. Vatandaş gideceği yere ne kadar kısa sürede nasıl gider bunun çözümünü bulmak gerekiyor."

Baykara, şehir merkezinin sıkışıklığı kaldırmadığını, iş merkezlerinin, resmi kurumların, bankaların şehir dışına taşınmasıyla ilgili düzenleme yapılması gerektiğini dile getirdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.