"Trafik kazaları en önemli sorunumuz"

"Trafik kazaları en önemli sorunumuz"

Konya Valisi Vahdettin Özkan, “Trafik kazaları, toplumun genelini ilgilendiren üzücü ve yıkıcı sonuçlarıyla, ülkemizin öncelikli sorunları arasında yer almaktadır. Trafik kazalarında sadece canlar gitmiyor, milli servetimiz de yok oluyor" dedi

Trafikte can güvenliğine dikkat çekmek amacıyla 9-13 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Karayolu Trafik Haftasının açılış programı yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Kültürpark’ta düzenlenen programa Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Konya İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan, Konya Trafik Denetleme Şube Müdürü Ramazan Bozcayüce, Konya AK Parti Milletvekili Ahmet Sorgun, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Esnaf ve Sanatkarlar Odası (KONESOB) Başkanı Muharrem Karabacak, trafik polisleri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

4-3-1200x800.jpg

EN BÜYÜK ŞANSIMIZ GENÇLERİMİZ”

Trafik kurallarına uyulması konusunda özellikle öğrencilerin çok daha fazla hassas olduklarını gözlemlediğini ifade eden Konya Valisi Vahdettin Özkan, “Günümüzün en önemli sorunlarından biri olan trafik kazaları konusunda, halkımızın bilinçlenmesini sağlamak ve bu konuda duyarlılığı artırmak amacıyla, her yıl Mayıs ayının ilk haftasından başlayarak, bir hafta süre ile ‘Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası’ kutlanmaktadır. Trafik kazaları, toplumun genelini ilgilendiren üzücü ve yıkıcı sonuçlarıyla, Ülkemizin öncelikli sorunları arasında yer almaktadır. Artan nüfus ve araç sayısıyla birlikte, sürücülerin ve yayaların trafik kurallarını ihlal etmesi sonucu ortaya çıkan trafik terörü, can güvenliğimizi tehlikeye atması, vücut bütünlüğümüzü tehdit etmesinin yanında, maddi hasarlar sonucu milyarlarca lira milli serveti de yok etmektedir. Bizim en büyük şansımız nedir, gençlerimizin, çocuklarımızın, öğrencilerimizin bu hususun farkında olması. Yani trafik kuralları nelerdir, nelere uymamız lazım, öğrenciler herkesten daha iyi biliyor. Yapılan tüm hizmetler, emniyetin yaptığı, jandarmanın yaptığı fedakârlık, büyükşehir belediyesinin yaptığı yüksek dereceli yatırımlar hepsi çokça takdiri, alkışı hak ediyor. Ancak bu farkındalık çok daha önemli bunun farkında olan öğrenciler gençlerin olması ise en büyük zenginliğimiz" dedi.

4-2-1200x800.jpg

KONYA TRAFİK SORUNUN EN AZ YAŞANDIĞI ŞEHİRLER ARASINDA”

Karayolu Trafik Haftası” münasebetiyle düzenlenen programda konuşan Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Trafik haftası nedeniyle böylesine güzel bir günde bir araya geldik. Büyükşehirlerin en önemli problemleri trafik, trafikte geçirilen süre Konya kendi ölçeğindeki şehirlere göre bu sorunun en az yaşandığı şehirlerden birisi. Konya Büyükşehir belediyesi olarak özellikle trafikte geçirmen sürenin azaltılması açısından ciddi bir çaba ve gayret içerisindeyiz. Trafik sadece taşıt sürücülerine ait bir kavram değil yayalar, bisikletler ve sürücülerin birlikte kullandığı bir alan bu sebeple trafikte ki yatırımlarımızı sadece taşıt kullananlara yönelik yapmıyoruz. Özellikle ‘Bisiklet Şehri Konya’ sloganıyla Konya bisiklet kullanımının en yaygın olduğu şehir olma noktasında yeni yatırımlarla sürecini devam ettirmektedir. Konya’mız 550 kilometrelik bisiklet yoluyla Türkiye’nin en uzun bisiklet yoluna sahip. Ancak sadece yolları yapmak yetmiyor özellikle bisiklet kullanıcılarının güvenliğini sağlama noktasında emniyetimiz ve jandarmamızla önemli çalışmalar yürütüyoruz. Trafik konusunda yayaların güvenliğini sağlamak adına emniyet müdürlüğümüze jandarmamıza ve tüm güvenlik güçlerimize teşekkür etmek ediyorum. Konya Büyükşehir Belediyesi olarak yetkililer ili birlikte trafiğin düzenlenmesi noktasında çalışmalar yürütüyoruz özellikle METİS sistemimiz akıllı kavşaklar sistemlerimiz trafikte yeni dönem çözümlerimiz ile birlikte trafik sorunları çözme adına gayret ediyoruz inşallah eğitimleri sayesinde trafiğin bugünden daha güzel olacağından eminim diye konuştu.”

4-1-1200x800.jpg

TRAFİKTE BİLİNÇ HER ŞEYDEN ÖNCE GELİR”

AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun ise, “Trafik kurallarına her zaman uymamız gerekiyor. Özellikle trafikte bir şey olmaz anlayışını terk etmemiz gerekiyor. Bende bir gece yarısı yolda geçerken kırmızı ışıkta geçmiştim ilerde trafik memurunu görünce bana ceza yazmalarını istedim ki bu da bana ders olsun istedim. Hepimizin kurallara uyması gerekiyor. Ben aynı zamanda bisiklette kullanıyorum araç sürücülerin bu hususta dikkatli olmaları gerekiyor bisiklet yomu üzerine araba park etmeyelim bisiklet yolunu bisiklet haricinde kullanmayalım. Bizim inancımızda yolda insanlara eziyet veren eşyaların kaldırılması imanın bir parçası olarak gösterilmiştir. O yüzden hepimiz kurallara uyarak emniyet güçlerimize yardımcı olmamız gerekir bilinç cezadan, kuraldan önce gelir trafikte bilinçli davranalım” dedi.

SAİT ÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum