Trabzon'un Sağlık Sorunları Ve Geleceği Masaya Yatırıldı

Trabzon'un Sağlık Sorunları Ve Geleceği Masaya Yatırıldı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Fatih Devlet Hastanesi üzerinden yaptıkları şehrin sağlık planlamasını daha geniş bir alan bulmaları halinde oraya kaydıracaklarını belirtti. Bakan Müzzinoğlu, Zorlu Otel'de basına kapalı gerçekleştirilen...

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Fatih Devlet Hastanesi üzerinden yaptıkları şehrin sağlık planlamasını daha geniş bir alan bulmaları halinde oraya kaydıracaklarını belirtti.

Bakan Müzzinoğlu, Zorlu Otel'de basına kapalı gerçekleştirilen İl Sağlık Hizmetleri İzleme ve Değerlendirme Toplantısı'nın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Toplantıda, Trabzon’un sağlık sorunlarını ve geleceği dair planlamaları ele aldıklarını anlatan Müezzinoğlu, "Buradaki paydaşlarımız ile bizim saha gözlemcilerimizin ilçe ilçe, hastane hastane ve Aile Sağlığı Merkezleri de dahil 10 gün süresince yaptığı çalışmaları değerlendirdiğimiz bir toplantı yaptık. Aksayan yönlerimizin tespiti, hızla telafi etmemiz gereken alanların görüşmesi, tedbirlerin alınması ve geleceğe ait sağlık planlamasını değerlendirdik." dedi.

Önümüzde bir ay içerisinde karar verilmesi gereken önemli bir konunun olduğunu dile getiren Müezzinoğlu, şunları söyledi: "Fatih Devlet Hastanesi’nin üzerine Trabzon’un sağlık geleceğini planlarken arzu ettiğimiz alanı metrekare olarak yeterli görmüyoruz. Daha geniş bir alan bulabilirsek onun üzerinde çalışma yapacağız. Daha geniş bir alanı önümüzdeki 1-1,5 ay içerisinde bulabilirsek projelerimizi onun üzerinde şekillendireceğiz. Temin edemezsek Fatih Devlet Hastanesi'nin üzerinden şekillendireceğiz."

Müezzinoğlu, ildeki bazı hastanelerin kapatılacağına dair iddiaların sorulması üzerine ise şunları söyledi: "Daha iyisini yapmadığımız, daha geliştirilebilir ve sürdürülebilirini yapmadığımız bir bakış açımız asla olmaz. Dolayısıyla biz vatandaşımıza daha iyi hizmet sunabilmek, daha gelişmiş hizmet sunabilmek, ileri teknolojileri en iyi şekilde ve koordineli sunabileceğimiz bir sistemin peşindeyiz. Dolayısıyla asla daha iyisini yapmadan mevcutların üzerinden bir tasarruf kullanmayız."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.