Trabzonspor'da Muhalefete Yargıtay'dan Kötü Haber

Trabzonspor'da Muhalefete Yargıtay'dan Kötü Haber

Trabzonspor Kulübü'nün, 25-26 Mayıs'ta yapılan Olağanüstü Genel Kurulu alınan yönetimin görev süresinin uzatılmasıyla ilgili kararın iptalini görüşün Yargıtay, “noksan ikmali” (eksiklerin tamamlanması) kararıyla dosyayı yerel mahkemeye...

Trabzonspor Kulübü'nün, 25-26 Mayıs'ta yapılan Olağanüstü Genel Kurulu alınan yönetimin görev süresinin uzatılmasıyla ilgili kararın iptalini görüşün Yargıtay, “noksan ikmali” (eksiklerin tamamlanması) kararıyla dosyayı yerel mahkemeye gönderdi. Kararla, aralık ayındaki olağan genel kurulun bu gerekçeyle seçimli yapılma ihtimali de ortadan kalktı.

    Trabzonspor Kulübü'nün, 25-26 Mayıs 2013 tarihinde gerçekleştirilen olağanüstü genel kurulunda, yönetim kurulunun görev süresini belirleyen 68. maddeye, 'Yönetim Kurulu'nun görev süresine bir defaya mahsus olmak üzere 2 yıl eklenir' şeklinde geçici bir madde ilave edilmiş, böylece yeni yönetimin görev süresi 6 aydan 2 yıl 6 aya çıkarılmıştı. 19 Mayıs Spor Salonu'ndaki genel kurulda bu değişikliğin oylanması sırasında büyük tartışmalar yaşanmıştı. Tüzük değişikliğinin genel kuruldan geçmediğini ileri süren delegelerden Ali Sait Yılmaz ve Recep Bakırtaş ise bir süre sonra genel kurulun iptali için dava açmıştı.

    Trabzon 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davada, Trabzonspor Kulübü Derneği'nin 68. maddesinin geçici 4. madde ile değiştirilmesine dair genel kurul kararının (yönetimin görev süresinin 2 yıl uzatılması) iptaline karar vermişti. Bordo-mavili kulüp ise kararı temyiz için Yargıtay’a gitmişti. Davaya bakan Yargıtay 18. Hukuk Dairesi birkaç ay önce eksik evraklar nedeniyle dosyayı iade etmişti. Dosyayı görüşen 18. Hukuk Dairesi, dün yine “noksan ikmali” (eksiklerin tamamlanması) kararıyla dosyayı Trabzon 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde gönderdi. Kararla, muhalefetin en önemli beklentisi olarak gösterilen aralık ayındaki olağan genel kurulunun bu gerekçeyle seçimli yapılma ihtimalinin de ortadan kalktığı belirtiliyor.

    Yargıtay’ın kararıyla ilgili sağlıklı değerlendirme yapmak için dosyayı görmek gerektiğini söyleyen hukukçular, eksiklerin tamamlanması ve dosyanın yeniden temyize gitme sürecinin ise bir yılı alabileceğini belirtti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.