Trabzon'da Sağanak Yağış Su Baskınlarını Neden Oldu

Trabzon'da Sağanak Yağış Su Baskınlarını Neden Oldu

Trabzon’da dün gece belli bölgelerde etkili olan sağanak yağış nedeniyle Ortahisar ilçesi Kaşüstü Mahallesi ile Yomra ilçesinde bazı ev ve işyerlerini su bastı. Su ve çamurla dolan ev ve işyerlerinde eşyalar zarar gördü. Yağmur suyu...

Trabzon’da dün gece belli bölgelerde etkili olan sağanak yağış nedeniyle Ortahisar ilçesi Kaşüstü Mahallesi ile Yomra ilçesinde bazı ev ve işyerlerini su bastı. Su ve çamurla dolan ev ve işyerlerinde eşyalar zarar gördü. Yağmur suyu ve selin getirdiği toprak nedeniyle Trabzon-Rize karayolunun Yomra ilçe geçişinde trafikte aksamalar yaşandı.

    Yomra ilçesinde dün gece yarısından sonra etkili olan sağanak yağış sonrası sabaha karşı, ilçe merkezinde ve Ortahisar ilçesine bağlı Kaşüstü Mahallesi’nde hayatı olumsuz etkiledi. Sağanak yağışın getirdiği sel suları bazı ev ve işyerlerini bastı. Özellikle zemin ve bodrum katlarının zarar gördüğü ev ve işyerleri çamur deryası ve göle döndü. Vatandaşlar sabahın ilk saatlerinden itibaren ev ve işyerlerindeki suyu kendi imkânları ile tahliye etmeye çalıştı. Eşyaları zarar gören ve evleri çamur deryasına dönen vatandaşlar, ani baskında kendilerini zor dışarı attıklarını, eşyalarının ise büyük zarar gördüğünü belirtti. O saatte evlerinde olan esnaflar ise sabah iş yerlerine geldikleri özellikle bodrum ve zemin katları göle dönün dükkânlarını görünce neye uğradıklarını şaşırdı. İşyerlerindeki suyu tahliye etmeye çalışan esnaflar maddi zararlarının yüksek olduğunu belirtti. Vatandaşlar ve belediye ekipleri, su baskınlarının olduğu ev ve işyerleri ile sokaklarda temizleme çalışmalarına devam ediyor.

    Etkili yağmur sonucu oluşan sel suları ve taşan dereler Trabzon-Rize karayolunda da ulaşımı etkiledi. Yağmur suyu ve selin getirdiği toprak nedeniyle karayolunun Yomra ilçe geçişinde trafikte aksamalar yaşandı. Bölgede ulaşım uzun süre kontrollü olarak sağlandı. Yağmurun durmasıyla sular çekilirken, yolda biriken toprak yığınları da karayolları ekipleri tarafından temizlendi.

    İşyerlerinin göle dönen bodrum katındaki spor malzemelerinin zarar gördüğünü belirten İbrahim Söz, taşkın ve su baskınının altyapı eksikliğinden kaynaklandığını savundu. Bölgedeki plansız yapılaşma ve mahalleden geçer dere yataklarının önünün kapatılmasına dikkat çeken Söz, maddi zararlarının büyük olduğunu dile getirdi.

    Annesinin evini su basan Orhan Gümrükçü de bölgedeki plansız yapılaşma ve altyapı eksikliğinden şikâyetçi oldu. Komşularının haber vermesi üzerine olaydan haberdar olduğunu ifade eden Gümrükçü, “Geldiğimde evi su- basmıştı, her taraf çamur. Pisliğin içerisinde kaldık. Alt yapı diye bir şey yok.” diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.