Total Başkanının Öldüğü Uçak Kazasında Kar Kürüme Aracı Sürücüsü Alkollü Çıktı

Total Başkanının Öldüğü Uçak Kazasında Kar Kürüme Aracı Sürücüsü Alkollü Çıktı

Rusya Soruşturma Komisyonu, Fransız petrol şirketi Total’ın başkanı Christophe de Margerie ile birlikte 5 kişinin ölümüne neden olan özel uçak kazası ile ilgili 4 muhtemel gerekçe açıkladı. Rusya Soruşturma Komisyonu Sözcüsü Vladimir...

Rusya Soruşturma Komisyonu, Fransız petrol şirketi Total’ın başkanı Christophe de Margerie ile birlikte 5 kişinin ölümüne neden olan özel uçak kazası ile ilgili 4 muhtemel gerekçe açıkladı. Rusya Soruşturma Komisyonu Sözcüsü Vladimir Markin, uçağın kalkış esnasında piste giren kar kürüme aracı sürücüsünün alkollü olduğunun belirlendiğini açıkladı.

Markin, “Biz şu anda kar kürüme aracının sürücüsünün alkollü olduğunu teyit edebiliriz. Kaza ile ilgili doğru araştırma için havalimanı personelinden bazılarının da görevleri askıya alındı. Havalimanı uçuş güvenliği ile ilgili muhtemel ihlaller ve 2 ya da fazla kişinin ölümüne neden olma suçlarından soruşturma başlatıldı.” bilgisini verdi.

Olayla ilgili 4 teori ortaya konduğunu kaydeden Markin, “Bunlar hava kontrol görevlisinin hatası ve kar kürüme aracı sürücüsünün yanlış hareketi. Kötü hava koşulları ve pilot hatası ihtimali göz önünde bulunduruluyor.” dedi. Gece boyunca Vnukova çevresinde hava durumunun kötü olduğu ve yoğun sis bulunduğu ifade ediliyor.

Falcon 50 özel jet gece saatlerinde Vnukova-3 havalimanından kalkışı sırasında kanatlarından birini piste çıkan kar kürüme aracına çarptı. Kısa süre havalandıktan sonra düşen uçakta bulunan Fransız Total Şirketi Başkanı Christophe de Margerie, 3 uçak ekibi ve kar kürüme aracının sürücüsünü hayatını kaybetti.

Vnukova’da kaza sonrası tüm uçuşlar durdurularak, uçaklar Domodedovo Havalimanı’na yönlendirildi. Pistte gerekli çalışmaların yapılmasından sonra havalimanı uçuşlara tekrar açıldı.

Trajedi sonrası açıklamada bulunan Fransa Başbakanı Manuel Valls ülkelerinin büyük bir sanayici kaptanı kaybettiklerini duyurdu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le da yakın çalışma içinde bulunan Total Başkanı’nın Rusya’da yabancı yatırıma çok önemli katkıları olduğu ifade ediliyor.

1951 doğumlu olan De Margerie Total şirketine 1974 yılında dahil oldu. Şirkette birçok departmanda çalışan Fransız iş adamı, 2006’da şirketin yönetim kuruluna seçildi. 14 Şubat 2007’de de şirketin icra kurulu başkanı oldu. De Margerie Mayıs 2010’dan bu yana da Total’ın başkanlığını yürütüyordu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.