"Topyekün kalkınma bilimden geçiyor"

"Topyekün kalkınma bilimden geçiyor"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank 8. Konya Bilim Festivali Açılışında konuştu. Bakan Varank, “Türkiye’nin dört bir tarafına inşa ettiğimiz Bilim Merkezlerinin, Milli Teknoloji Hamlemizin itici güçleri olduğunu görmek bizleri mutlu ediyor” dedi.

Konya Bilim Festivali’nin açılışı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Festivalin açılışına Bakan Varank'ın yanı sıra, AK Partili vekiller, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, ilçe başkanları ve çok sayıda kişi katıldı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay, “Bilim ile Konya birbirine çok yakışıyor” dedi. 7 yıl önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ile açılışını yaptıklarını Konya Bilim Merkezi’nde bugün 8. Bilim Festivalinin açılışının büyük bir heyecan olduğunu kaydeden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Konya, 8. Konya Bilim Festivali’yle teknolojinin ve bilimin de şehri olduğunu gösteriyor. Bugün TEKNOFEST’te yaktığımız bilim ve teknoloji meşalesini Konya’ya taşımanın mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah önümüzdeki dönemlerde tüm Türkiye’de bilim ve teknoloji etkinliklerinin sürekliliğini sağlayarak, bu meşalenin daima yanmasını sağlayacağız. Konya Bilim Merkezi’nin açılışını bundan 7 yıl önce Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte yapmıştık. Bugün de Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak, burada 8. Konya Bilim Festivali’nin açılışında yine aynı heyecanı yaşıyorum. Buralarda düzenlenen etkinlikler ve gençlerle bir araya gelmemizi sağlayan festivaller bilimin toplumsallaşmasına hizmet ediyor. Ben bu vesileyle Konya Bilim Festivali organizasyonunda emeği geçen başta Konya Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm arkadaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

2-1.jpg

TEKNOLOJİYE ÖNEM VERMEK GEREKİYOR

Bilimin bir ülke için temel yapıtaşı olduğuna da dikkat çeken Bakan Varank, “Bilim, teknoloji ve genç nüfus, bir ülkenin taşıyıcı temel yapıtaşlarıdır. Artık güçlü olmak yetmiyor. Teknoloji geliştirmek, inovasyona önem vermek yani rekabetçi olmak gerekiyor. Artık topyekün kalkınmanın yolu katma değerli üretimden, bilimden, teknolojiden, inovasyon ekosisteminin doğru çalışmasından geçiyor. Türkiye’yi sadece teknolojiyi kullanan değil, kendi teknolojisini geliştirip üreten ve ihraç eden bir ülke haline getirmek için gayret gösteriyoruz. Bu gayreti gösterirken en önemli yol arkadaşımız da genç kardeşlerimiz. Hamdolsun, şu anda gençler arasında, çocuklar arasında büyük bir teknoloji aşkı, bilim merakı rüzgarı esiyor. İşte TEKNOFEST’de, bilim merkezlerinde, bilim festivali ve yarışmalarında, DENEYAP teknoloji atölyelerinde, yeni nesil kodlama okulları olan Ekol 42’lerde yükselen dip dalgayı hepimiz görüyoruz” şeklinde konuştu.

2-3.jpg

TÜRKİYE BİLİMDE ETKİLİ MİRASA SAHİP

Son olarak Türkiye’nin bilim alanında etkili bir mirasın sahibi olduğunu vurgulayan Mustafa Varank, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Türkiye kadim geçmişi ve medeniyet birikimiyle bilim ve teknoloji alanında etkili bir mirasa sahip. Dünya bilim tarihine geçmişte bu topraklarda yaşayan alimler yön vermiş. İşte bizim gençlerimiz maziden atiye kurdukları köprülerle bu birikimi geleceğe taşıyacaklar. Atalarının gittiği yoldan giderek ülkemizi hak ettiği noktaya getirecekler. Bilimin ve teknolojinin öncülüğünde, Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaracaklar. Birilerinin biz yapamayız biz edemeyiz ezikliğine aldırış etmeden, en iyisini biz yaparız diyerek varız. Konyalı gençlerimizi de yakın gelecekte bu yarışların galipleri olarak göreceğiz. Ben bu duygu ve düşüncelerle bu güzel etkinlik vesilesiyle gençlerle buluşmamıza imkan sağlayan tüm kurum ve kuruluşlarımıza şükranlarımı sunuyorum.”

EYYÜB KARAKUZU

2-2.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.