Topyekün değişim şart

Topyekün değişim şart

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Mevcut sistemle Türkiye yoluna daha fazla devam edemez. Türkiye siyasetiyle, medyasıyla, üniversitesiyle bu tabloyu hak etmiyor. Türkiye'nin topyekün bir değişime ihtiyacı var" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya'da Hazreti Mevlana’nın 742. Şeb-i Arus Töreni'ne ve Alaaddin-Adliye Raylı Sistem Hattı ile 72 yeni tramvayın açılış törenine katıldı. Mevlana Meydanı'nda düzenlenen  törende Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alaaddin-Adliye Raylı Sistem Hattı ile yeni alınan 72 tramvayın resmi açılışını yaptı. Törene Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Yalçın Akdoğan, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Vali Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek  ve çok sayıda vatandaş katıldı.

KONYA LOKOMOTİF ŞEHİR OLACAK

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Alaaddin-Adliye Raylı Sistem Hattı ile yeni alınan 72 tramvayın hayırlı olmasını dileyerek, toplamda 500 milyona mal olan projelerde emeği geçen herkesi tebrik etti. Konya'nın belediyecilik hizmetinde Türkiye'de örnek bir şehir olduğunu dile getiren Erdoğan, "Geçen yıl Konya-İstanbul arası hızlı tren hattını hizmete açtık. 2011'de Konya-Ankara hızlı tren hattını hizmete açtık. Konya'dan Karaman'a oradan Mersin'e, Gaziantep'e, Şanlıurfa'ya, Osmaniye'ye uzanacak hızlı tren hattı yapacağız. Bir diğer hızlı tren hattı ise Antalya-Konya arası olacaktır. Şehir içindeki raylı sistemleri yeniliyor ve geliştiriyoruz. Konya'da modern bir raylı sistemle ulaşım yer altına olacak. Konya iki etap da 27 istasyonu olan, günde 500 bin yolcu taşıyacak bir metroya sahip olacak. Bu projenin altyapı çalışmalarına inşallah yılbaşından sonra başlanacak. Bölünmüş yollar konusunda da Konya adeta bir devrim yaşadı. 167 kilometrelik bölünmüş yollara 800 kilometrelik bir yol daha ekledik. Konya ulaşım konusunda ülkemizin en gelişmiş şehirlerinden birisi  haline geldi. İnşallah Konya her alanda yeni Türkiye'nin lokomotif şehirlerinden birisi olacaktır" dedi.

İHANET BUNLARIN İLİKLERİNE İŞLEMİŞ

"Konya tarih boyunca istikbalimizin sembolü olmuştur. Konya tarihin hiçbir döneminde vakarını kaybetmemiştir" diyen Erdoğan, şunları söyledi: "Konya bugün ülkemizin öncü şehirlerinden birisidir. Selçuklu'nun tarihi mirasına, Hz. Mevlana'nın manevi mirasına sahip çıkan Konya ile iftihar ediyoruz." Gündemdeki konular hakkında da konuşan Erdoğan, "Yakın zamana kadar Rusya ile yakın ilişkilere girdiğimiz zaman bizi sırtını Batı'ya dönmekle suçladılar. Avrasyacı olmakla suçladılar. Egemenlik haklarımızı korumak için Rusya ile sorunlar yaşıyoruz. Şimdi hepsi Rusçu kesildiler. Türkiye ile İran'la yakın ilişkiler içerisindeyken bizi İrancı olmakla suçlayanlar, aramızda bazı görüş ayrılıkları belirince bir anda kendileri İran'la aynı safa geçtiler. Türkiye'nin sorun yaşadığı kim varsa onların safında oldular. Kendi ülkelerine, kendi milletlerine ihanet bunların adeta iliklerine işlemiş. Bu hastalıklı ruh hallerini Tayyip Erdoğan düşmanlığıyla, hükümet karşıtlığıyla kapatmak istiyorlar. Bunların asıl düşmanlığı bu ülkeye ve bu milletedir. Biz kimsenin önünde eğilmeyiz. Biz sadece rabbimizin huzurunda rükuda eğiliriz. Türkiye güçlendikçe milletimizin temsil ettiği değerlerin de güçlendiğini değerleri görüyor. 'Türkiye ya bizim olsun ya da yok olup gitsin' mantığıyla hareket ediyorlar. Milletimiz bunlara asla bu fırsatı vermedi. İnşallah bundan sonra da  vermeyecektir. Konya'daki bu azim devam ettiği sürece Türkiye'nin yolu açık olacak, aydınlık olacaktır" diye konuştu.

ATI OLAN EL ATINA BİNMEZ

Konuşmasında başkanlık sistemine de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Türkiye siyasetiyle, medyasıyla, üniversitesiyle bu tabloyu hak etmiyor. Türkiye'nin topyekün bir değişime ihtiyacı var. Biz bunun için yeni Türkiye diyoruz. Cumhurbaşkanı olarak ülkemin ve milletimin daha ileriye gitmesi için çalışıyorum. Bu yöndeki gayretlere destek olmaktır. Benim yetkilerimin sınırını elbette anayasa belirliyor. Ama sorumluluğum da milletime karşı. Her kim ülkeme ve milletime karşı bir eyleme girişecek olursa, onun karşısında yer almak en öncelikli görevimdir. 40 yıllık bir siyaset tarzım ve uslubum var. Milletimden desteği bu şekilde aldım. Kimse şu saatten sonra benden başka biri hareket etmemi beklemesin. Güzel Konya türküsünde 'Atı olan el atına biner mi, yiğit olan ikrarından döner mi?' Biz de milletimize verdiğimiz ikrarımızdan dönmedik, bundan sonra da dönmeyeceğiz. Biz yeni Türkiye derken, yeni anayasa derken, başkanlık sistemi tartışılmalı derken asla kendi istikbalimizi düşünmedik. Hamdolsun milletim bu fakiri bir fanin görebileceği tüm makamlara getirdi. İstanbul gibi bir dünya şehrine büyükşehir belediye başkanı yaptı, 11 yıl Başbakan olarak yönetme imkanı verdi. İlk defa doğrudan milletin oyuyla seçilen Cumhurbaşkanı oldum. Bu sistemle ülke artık iyi yönetilemiyor. Bu ülkenin bu milletin daha iyi yönetilmesi, daha iyi yerlere gitmesi gibi bir derdim var. Bu sistemle Türkiye daha fazla yoluna ilerleyemez. Bu sistem Türkiye'nin bölgesinde ve dünyada söz sahibi olmak için yetmiyor. Biz dönüşüm diyoruz, yenilik,  yeni Türkiye diyoruz. Şu anda ben Cumhurbaşkanıyım. Kurucusu olduğum parti iktidarda. Yıllardır yol arkadaşlığı yaptığım Ahmet Davutoğlu başbakan. Biz buna rağmen değişim diyoruz, dönüşüm diyoruz. 13 yıldır bu ülkenin yönetiminde esaması okunmayanlar mevcut sistemde direniyor. Çünkü bunların ülke daha iyi yönetilir diye bir arayışları yok. 13 yıldır bu ülkede sadece 'bizim ak dediğimize kara' diyerek siyaset yaptılar. Milletimiz yeni anayasa talebini ortaya koyduğu zaman buna hiçbir siyasi parti, hiçbir siyasetçi kayıtsız kalamaz.Şayet kayıtsız kalırlarsa bedelini öderler.  İnşallah Türkiye'yi 2023 hedeflerine hep birlikte kavuşturacağız. Yeni tramvayların ve tramvay hattınnın Konya'ya hayırlı olmasını diliyorum. Ömrünü hak ve hakikat aşkının arayışıyla geçiren Mevlana Hazretlerini de rahmetle yad ediyorum."

BAŞKENTLER YHT İLE BULUŞUYOR

Törende söz alan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, hızlı tren hatlarıyla Osmanlı'nın, Selçuklu'nun ve Türkiye'nin başkentlerinin buluşturulduğunu belirterek, şunları söyledi: "Cumhurbaşkanımız 2002 yılında göreve geldiğimizde bize ilk talimatı 'Osmanlı'nın, Selçuklu'nun ve modern Türkiye'nin başkentlerini hızlı trenlerle bağlayın' oldu. Önce Ankara-Eskişehir daha sonra Ankara -Konya hızlı tren hattını hizmete açtık. Hızlı trenle Konya-Karaman arası yarım saate inecek. 45 kilometrelik raylı sistem hattı için bakanlar kurulu kararı alınmıştır. Konyamızın raylı sistem ihtiyacını karşılamak için gereken çalışmaları yapmak için proje çalışmalarına başladık. Konya'nın tarihte, kültürde, sanayide kazandığı bu önemli konumu daha da ileriye götürmek için yeni hizmetleri Konya ile buluşturmak için çalışacağız. Bugün açılışını gerçekleştireceğiz raylı sistemin bir özelliği var. Akülü sistemde yeni tren setlerini devreye sokmaktadır.  Konya Belediye Başkanımızı kutluyorum." Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de, "Konyamız 1200'lü yılların en muhteşem şehriydi. Geçmişi kadar görkemli bir şehir hazırlayacağız. Bugün de Alaaeddin Adliye Raylı Sistem Hattımız ve 72 yeni tramvayımızla şeehrimizin gelişimine ayrı bir katkıda bulunacağız. Açılışını yapacağımız tramvay hattının ve hizmete girecek yeni taşıtlarımızın hayırlı olmasını diliyorum." Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan kurdeleyi keserek, yeni raylı sistem hattını resmi olarak hizmete açtı. Erdoğan, tramvayı bizzat kullanarak Konya Valiliği'ne gitti.

KERİM ATICI-EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.