Topluma Açık Alanlarda Alkol Yasağına Doktorlardan Destek

Topluma Açık Alanlarda Alkol Yasağına Doktorlardan Destek

Almanya'nın Baden-Württemberg (BW) eyaletinde aşırı alkol tüketimi ile mücadele kapsamında eğlence mekanlarının kapanış saatlerini belirleyen kanun genişletiliyor. Bir yerel gazeteye konuyla ilgili açıklamalarda bulunan BW Eyaleti İçişleri...

Almanya'nın Baden-Württemberg (BW) eyaletinde aşırı alkol tüketimi ile mücadele kapsamında eğlence mekanlarının kapanış saatlerini belirleyen kanun genişletiliyor. Bir yerel gazeteye konuyla ilgili açıklamalarda bulunan BW Eyaleti İçişleri Bakanı Reinhold Gall, eğlence mekanlarının kapanış saatlerini daha erkene almayı planladıklarını belirtti. Eyalette 2010 yılından beri geçerli olan kanuna göre alkol satışı yapan restoran, bar ve gece kulübü gibi mekanlar hafta içi gece saat 3.00 ile 06.00 hafta sonları ise 5.00 ile 06.00 arası kapatılmak zorunda.

BW Eyaleti Başbakanı Winfried Kretschmann ve Bakan Gall, eyalette halka açık alanlarda alkol kullanım yasağı talep etmişti. Alkol yasağına Hıristiyan Demokratlar destek verirken, Sosyal Demokrat Parti ve Yeşiller’in karşı gelmesi üzerine teklif rafa kalkmıştı. Hükümet ise bunun yerine eğlence mekanlarının kapanış saatlerini daha erken bir saate almak istiyor.

Eğlence mekanı işletmecileri ise hükümetin planladığı değişikliğe tepki gösteriyor. Konuyla ilgili dpa haber ajansına konuşan Otel ve Lokantalar Derneği Sözcüsü Daniel Ohl, “Yeşiller-SPD hükümeti, toplumsal bir sorunu aşırı alkol tüketimi ile mücadele adı altında restoran ve eğlence mekanı işletmecilerinin sırtından çözmeye çalışıyor. Hükümet işyerlerinin açılış ve kapanış saatleriyle uğraşacağına halka açık alanlarda alkol kullanım yasağını gündeme getirmeli.” dedi.

Alkol yasağı ile ilgili bir açıklama da doktorlardan geldi. BW Eyaleti Tabipler Birliği Madde Bağımlılığı Komisyon Başkanı Dr. Christoph von Ascheraden, Stuttgart’ta düzenlenen bir konferansta, “Parlamentoda halka açık alanlarda alkol kullanım yasağını destekleyenlerin çoğunluğu oluşturamaması çok talihsiz bir durum.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.