‘Toplum değişikliğe zorlamıyor’

‘Toplum değişikliğe zorlamıyor’

Kültürel bozulmanın toplumu yok oluşa sürüklediğini belirten SP İl Başkan Yardımcısı Mustafa Derbentli, yılbaşı gibi konularla toplumun başkalaştırılıp bir değişime tabi tutulduğunu söyledi.

Saadet Partisi (SP) Konya İl Başkanlığı yeni yılın ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantısını konusunu ise ekonomi ve sosyal konular oluşturdu. 2010 yılının Ergenekon, anayasa değişikliği, Mavi Marmara, bütçe görüşmeleri ile bittiğini belirten SP Konya İl Başkan Yardımcısı Mustafa Derbentli, geriye dönülüp bakıldığında tablonun hiç iç açıcı olmadığını söyledi. Konya merkezde 2010 yılı içersinde 20 cinayet işlendiğini 200 bine yakın icra takibi başlatıldığını anlatan Mustafa Derbentli, “Konya’da her 5 kişiden biri icralıktır. Açılan mahkemeleri de dikkate aldığımızda ne yazık ki 2010 yılında Konya’da her 2 kişiden biri mahkemeye intikal etmiştir. Aile mahkemeleri ve ceza mahkemeleri yetersiz kalmış ve yeni mahkemeler görevlendirilmiştir. Adliyedeki dosya sayılarının artışı toplumumuzun nereye gittiğinin açık ifadesidir. İcra, ceza ve boşanmalar artmıştır. Bunların sebepleri araştırılmalı ve en kısa sürede çarelerine bakılmalıdır. Aksi halde toplum bir yok oluşa doğru hızla ilerlemektedir” dedi.
“KÜLTÜREL BOZULMA GİDEREK ARTIYOR”
“Kültürel bozulma, gelenek ve göreneklerden uzaklaşma ne yazık ki bizi bu hale getirmiştir” diyen Derbentli, şunları kaydetti: “Daha birkaç gün önce bizimle hiçbir alakası olmayan yılbaşı kutlamalarına şahit olduk. Sahi biz burada neyi, ne için kutladık? Toplum artık o kadar benimsedi ki bu hadiseyi geçen bir TV kanalında ‘yılbaşını nasıl kutlayacaksınız?’ sorusuna ancak 3 kişi ‘yılbaşının bizimle ne alakası var?’ demiştir. 7 kişi bir şekilde kutlayacağını beyan etmiştir. Bu da toplumumuzun kısa sürede nerden nereye geldiğini gösteren bariz göstergelerdendir. Ne yazık ki muhafazakâr olduğunu iddia eden bazı belediye başkanlarının da bu kutlamanın bir yerinden giriş yaptıklarını hatta milyonlarca lirayı bu uğurda harcadıklarına şahit olduk. Türk toplumu başkalaştırılıp bir değişime tabi tutulmaktadır. Artık toplumumuzun ayıp saydığı, yadırgadığı birçok olay normalleşti ve bizdenleştirildi.” 
“AHLAK VE MANEVİYAT ÖNE ÇIKMALI”
Bu durumun birkaç yılın neticesi olmayıp yıllar süren toplumu bozma çalışmalarının sonucu olduğunu anlatan Derbentli, bu sebepten dolayı 1969’da SP Genel Başkanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın siyasete atılırken ‘önce ahlak ve maneviyat’ sloganını söylediğini aktardı. Aradan geçen 42 seneye karşı sloganın özelliğini kaybetmediğini aktaran Derbentli, “Ahlak ve maneviyatı olmayan bir toplumun batması, yok olması kuvvetle muhtemeldir. Zaten Avrupa da bu yüzden çatırdamakta ve bir yok oluşa doğru gitmektedir. Tabi bu kadar kötü bir tabloya rağmen Türkiye’de direnen bir topluluk da bu tür olaylara karşı milli ve manevi hassasiyetleriyle dimdik ayakta durmaktadır. Umut vadeden durum ise gençlerin her geçen gün manevi açıdan gelişmekte ve ilerlemekte olmalarıdır” diye konuştu. Derbentli, 2011 yılından beklediklerini ise şu şekilde açıkladı: “İnsanca yaşamayı sağlayacak asgari ücret, insanca yaşayabilmek için helalinden iş, insan haklarına saygılı bir devlet, birlik ve bütünlüğümüzün bekası için gerekli çalışmaların yapılması, sanayileşen bir Türkiye, ithal eden değil ihraç eden, borç alan değil borç veren, uydu değil lider ülke Türkiye, AB değil D 8’lerin içinde olan bir Türkiye, mazlumun kanının akmadığı, zalimin karşısında dimdik durabilen bir dünya, açlıktan ve soğuktan kimsenin ölmediği bir dünyayı umut ediyoruz. Onun için yaşanabilir bir Türkiye, yeniden büyük Türkiye, yeni bir dünya için Saadet Partisi diyoruz.”
HASAN AYHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.