Tomas Sivok: Gökhan Töre Çok Formda, Tehlikeli Bir Oyuncu

Tomas Sivok: Gökhan Töre Çok Formda, Tehlikeli Bir Oyuncu

Çek Cumhuriyeti'nin savunma oyuncusu Tomas Sivok, Beşiktaş'tan takım arkadaşı Gökhan Töre'den övgüyle bahsederek, "Gökhan Töre de çok formda. Onun da tehlikeli bir oyuncu olduğunu söylemek gerekir." dedi.A Milli Futbol Takımı'nın 2016 Avrupa...

Çek Cumhuriyeti'nin savunma oyuncusu Tomas Sivok, Beşiktaş'tan takım arkadaşı Gökhan Töre'den övgüyle bahsederek, "Gökhan Töre de çok formda. Onun da tehlikeli bir oyuncu olduğunu söylemek gerekir." dedi.

A Milli Futbol Takımı'nın 2016 Avrupa Şampiyonası elemeleri A Grubu'nda yarın Türkiye ile karşılaşacak Çek Cumhuriyeti Milli Takımı'nda futbolcular Tomas Sivok ve Michal Kadlec, basın toplantısı düzenledi.

Uzun bir sakatlığın ardından kulüp takımı ve milli takıma geri döndüğünü belirten Tomas Sivok, "Bu benim için gerçekten çok değerli. Teknik direktörümü teşekkür ederim. Bizim takımdan 7 oyuncu milli takıma çağrıldı. Tolga Zengin ve Ersan Gülüm'ün ilk 11'de olacağını tahmin ediyorum. Türk Milli Takımı kaliteli oyunculardan kurulu bir takım. Yarın bizi zor bir maç bekliyor." şeklinde konuştu.

Türkiye'den çekindiği oyuncu olup olmadığı şeklindeki soruya Tomas Sivok, "Taraftarlar yarın ki maçta en önemli unsur olacaktır. Arda Turan, Galatasaray ve milli takımdan tanıdığımız bir oyuncu. Maç içinde skoru değiştirebilecek bir oyuncu. Son zamanda Atletico Madrid'de çok formda. Aynı zamanda ilk 11'de başlar mı bilmiyorum ama bizim takımdan Gökhan Töre de çok formda. Onun da tehlikeli bir oyuncu olduğunu söylemek gerekir." cevabını verdi.

"TÜRKİYE'NİN EN İYİ KALECİSİ BİZİM KALECİMİZ"

Bu arada Tomas Sivok, kaleci Volkan'ın eksikliğinin bir kayıp olmadığını, aksine Tolga Zengin'in kalede olmasının bir avantaj olduğunu ifade etti.

Tomas, eksiklerle ilgili bir soruya, "Bence bu oyuncuların eksikliği Türk Milli takımı için kayıp olmayacaktır. Belki Kadlec kabul etmeyecektir ama Türkiye'deki en iyi kaleci bizim kalecimiz olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla kalecinin değişmesi kayıp değil avantaj olabilir. Türk Milli Takımı oyuncu havuzunda kaliteli oyuncular var. Birkaç oyuncunun olmamasının Türk Milli Takımı için eksiklik olduğunu düşünmüyorum. Şans bulan oyuncular kendilerini göstermek için belki asıl oyunculardan daha iyi oynamaya çalışabilirler." karşılığını verdi.

Michal Kadlec ise "Yarın kesinlikle harika bir atmosfer olacağını biliyorum. Stadımızda ısınmadan itibaren inanılmaz bir ortam yaratılıyor. Taraftarların şarkılarıyla beraber herkesin havaya girdiğini söyleyebiliriz. Aynı zamanda da bana karşı tepki olacağını düşünmüyorum. Bugün gazetelerde güvenlik açısından kimimizin kafasında soru olduğu yazıldı. Ancak böyle bir kesinlikle söz konusu değil. Hiçbirimizin ne taraftar tepkisinden ne de herhangi bir şeyden korkumuz yok. Burada son derece güzel ve medeni bir atmosfer yaratılacağına kesinlikle eminiz." diye konuştu.

Türkiye'nin uzun bir süredir büyük turnuvalara katılamamasıyla ilgili bir soruya da Kadlec, "Kesinlikle bu konuyu oyuncular arasında konuşuyoruz. 2008 deki 3-2'lik maçı hiçbirimizi unutmadık. Türkiye'de bu kalitede oyuncular ve bu kadar iyi teknik direktörler ve bu kadar ciddi bir yatırım varken elbette onlar için büyük düş kırıklığı oldu uzun süredir büyük bir turnuvaya katılmamış olmak. Hem bu sebepten hem de ilk maçtaki İzlanda'ya 3-0 aldıkları mağlubiyetten dolayı üzerlerinde çok büyük baskı olacak. İlk maçtan sonra çok ciddi bir eleştiri aldılar. Yarınki maça tüm gücüyle Türk Milli Takımı oyuncuları asılacaktır. Onların üzerindeki baskıyı tersine çevirip kendimize avantaj olarak kullanmaya çalışacağız." cevabını verdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.