Tokatlı: Futbolcular, Sakal Bırakarak Gençliklerini Örttüğünün Farkına Varacak

Tokatlı: Futbolcular, Sakal Bırakarak Gençliklerini Örttüğünün Farkına Varacak

Futbol Federasyonu eski başkanı ve Türkiye Futbol Adamları Derneği (TÜRFAD) Başkanı Yılmaz Tokatlı, futbolcuların sakal bırakarak daha yaşlı görünümleri ile gençliklerini örttüklerini ifade etti. Ayrıca Tokatlı, milli kaleci Volkan Demirel'in...

Futbol Federasyonu eski başkanı ve Türkiye Futbol Adamları Derneği (TÜRFAD) Başkanı Yılmaz Tokatlı, futbolcuların sakal bırakarak daha yaşlı görünümleri ile gençliklerini örttüklerini ifade etti. Ayrıca Tokatlı, milli kaleci Volkan Demirel'in stadyumu terk etmesine de tepki gösterdi ve bir daha milli kadroya alınmaması gerektiğini söyledi.

TÜRFAD Başkanı Yılmaz Tokatlı, yaptığı yazılı açıklamada, şunları ifade etti:

"Ligin yarısı dahi olmadan yöneticiler arasındaki hırçın ve itham edici beyanları, medyanın bu tür söylemlere kucak açmasında yarışır halde olması, taraftarların saygı dışı davranışları ve futbolcularla karşılıklı söz ve eylemlerini görüyor ve yaşıyoruz. Gerek kulübünde gerekse görev aldığı milli takımımızdaki bir futbolcuya karşı gösterilen olumsuz, aile terbiyesi ve görgüsü olmayan sözüm ona taraftar kişiler, kendilerini o futbolcunun yerine koymalarını hatırlamalıdırlar. Bu noktada milli kaleci Volkan Demirel'e olumsuz davranışları yapanlara karşı kendini haklı görebiliriz. Bu olay istenmese de Volkan Demirel, milli takımdaki görevini keyfi olarak terk edemez.

Ancak futbolcularımıza yapılan buna benzer hakaret ve küfürlerin devam etmeyeceği garantisini kim ve nasıl verecek acaba? Türkiye Futbol Federasyonu mu yoksa kendi kulüpleri mi? Bahaneler uydurarak milli görevinden keyfince ayrılabilme saygısızlığını yapamazlar. Bu tip futbolcuların bundan böyle milli takımda yerleri olamaz, olmamalıdır. Mevzuatlar en seri şekilde ve tavizsiz uygulanmalıdır."

"FUTBOLCULAR, SAKAL BIRAKARAK GENÇLİKLERİNİ ÖRTTÜKLERİNİN FARKINA VARACAKLARDIR"

Tokatlı, futbolcuların sakal bırakmasını da eleştirerek şöyle konuştu:

"Ayrıca sırası gelmişken, futbolculardaki sakal merakı da günün konusudur. Halen birisinin daha hac görevini yerine getirdiğini zannetmiyorum. İnşallah o görevi de zamanı gelince yapacaklardır. Milli takımdaki 9 futbolcumuz sakallı. Milli takımın formasında ay yıldız olmasa sanki farklı bir ülke takımı gibi. Bu tarz futbolcular, giyimleri, davranışları, duruşları ve sosyal yaşamları ile örnek olacak kişilerdir. Değerli yazar Selahattin Duman'ın sakal konusunda ki yorum ve hassasiyetine önceki bir federasyon başkanı olarak aynen katılıyorum ve altına imzamı atıyorum. Bu konuda belki zorlama olamaz ise de daha yaşlı görünümleri ile gençliklerini örttüklerinin farkına varacaklardır."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.