Tobb Manisa'da Fen Lisesi Yaptıracak

Tobb Manisa'da Fen Lisesi Yaptıracak

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Manisa’da 10 milyon lira maliyetle bir fen lisesi yaptıracak. Okulun temeli, 24 Kasım 2014 Pazartesi günü atılacak. TOBB Manisa Bülent Koşmaz Fen Lisesi'nin temel atma törenine, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Manisa’da 10 milyon lira maliyetle bir fen lisesi yaptıracak. Okulun temeli, 24 Kasım 2014 Pazartesi günü atılacak. TOBB Manisa Bülent Koşmaz Fen Lisesi'nin temel atma törenine, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da katılacak. Hisarcıklıoğlu, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (MTSO) yeni hizmet binasının açılışını da yapacak.

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Coşkun, Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter, Manisa'yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık ile birlikte oda binasında basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda, Hisarcıklıoğlu'nun şehirdeki programı hakkında bilgi verdi. Coşkun, “Camiamız için çok özel ve önemli bir gün olacak, çünkü merhum başkanımız Bülent Koşmaz'ın Manisa'ya kazandırdığı eserler zincirinin son halkası olan Manisa TSO Bülent Koşmaz Hizmet Binası'nın açılışını binamızda saat 15.00'te, TOBB Manisa Bülent Koşmaz Fen Lisesi'nin temel atma törenini saat 17.00'de gerçekleştireceğiz.” dedi. Fen lisesi ve hizmet binasının yaklaşık maliyetinin 27 milyon lira olduğunu belirten Coşkun, "Muradiye yolu üzerinde, Çullu Caddesi'nde 16 derslikli, 200 yataklı pansiyon ve spor salonunun da yer alacağı bu eğitim kompleksimizin yaklaşık maliyeti 10 milyon lira tutarındadır. Hizmete giren yeni binamız ise 17 milyon liraya mal olmuştur." diye konuştu. Coşkun ayrıca Hisarcıklıoğlu'nun, 24 Kasım tarihinde hem Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'ı hem de Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ü ziyaret edeceğini bildirdi.

DÖRT SİVİL TOPLUM KURULUŞU PROTOKOL İMZALADI

Toplantıda MTSO Başkanı Coşkun, Manisa için önemli bir güç birliğine imza attıklarını da ifade etti. Başta kendi odaları olmak üzere Ticaret Borsası, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Ziraat Odası, Manisa'yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği ile güçleri birleştirdiklerini dile getirdi: "Manisa'ya hizmet sunmak amacıyla dört sivil toplum kuruluşumuzla güçlerimizi birleştirdik. Birlikteliğimizin amacı kıt kaynaklarımızın etkin kullanılması sağlamak, ortak sorunlarımıza ortak akıl çerçevesinde çözümler üretmek, ilimizin gelişimi yolunda toplumun tüm kesimine hitap eden çözüm önerileri sunmak ve projeler hayata geçirmektir. Manisa'da gelişimin ve değişimin öncüsü olacağız.” diye konuştu.

Ardından başta Coşkun olmak üzere basın toplantısına katılan oda ve dernek başkanları, güç birliği için hazırlanan protokole imza attı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.