Tmok Fair Play Kervanı Selçuk Üniversitesi'ne Konuk Oldu

Tmok Fair Play Kervanı Selçuk Üniversitesi'ne Konuk Oldu

2014 faaliyet programını üniversitelere ayıran Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu (BESYO) ve spor fakültelerinde fair play olgusunu geleceğin antrenör, yönetici ve öğretmenlerine anlatmayı hedef seçen TMOK Fair Play Komisyonu'nun Fair Play Kervanı...

2014 faaliyet programını üniversitelere ayıran Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu (BESYO) ve spor fakültelerinde fair play olgusunu geleceğin antrenör, yönetici ve öğretmenlerine anlatmayı hedef seçen TMOK Fair Play Komisyonu'nun Fair Play Kervanı hafta içinde Konya Selçuk Üniversitesini ziyaret etti.

Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu'nun modern binasında Müdür Prof. Dr. Nizamettin Çiftçi, Doç. Dr. Hakan Salim Çağlayan ve öğrenciler tarafından karşılanan Erdoğan Arıpınar, Murat Özbay, Bilge Donuk, Semra Demirer ve Teoman Güray’dan kurulu fair play heyetine Konya'da dünya çapında ünlü maratoncu olimpiyat dördüncüsü İsmail Akçay ile Türkiye'de ilk CIFP dünya büyük fair play ödülünü kazanan spor adamı İsmet Karababa da katıldı.

İlk olarak ana salonda dünya fair play karikatür sergisi hazırlanırken, kervanın sponsorları Basın İlan Kurumu, Kiğılı ve Hacıbekir stantlarını kurdular. Kervanın standında fair play'i tanıtan özel broşürler ve Türkiye’deki tek fair play kitabı öğrencilere sunulmak üzere yer aldılar. Sonra sergi ve panel kurdele kesilerek törenle açıldı.

Basın toplantısı yapılarak kervanın hedefi anlatıldı. Daha sonra program moderatörü Doç. Dr. Hakan Salim Çağlayan’ın yönetiminde salonu tamamen dolduran öğrencilerin izlediği fair play paneli başladı. Sırayla Arıpınar, Özbay, İsmail Akçay, Bilge Donuk, Semra Demirer ve İsmet Karababa söz alarak TMOK’un fair play çalışmalarını, dünyada fair play organizasyonlarını örneklerle, video gösterileri ile anlattılar. Akçay, spor hayatından renkli örnekler vererek alkışlandı. Karababa ise fair play hedeflerini bir öğretmen gibi anlattı. Öğrenciler panelistlere çeşitli sorular yönettiler.

Panel sonunda Erdoğan Arıpınar Selçuk Üniversitesi'ni Türkiye'de öncü yaparak ilk fair play kulübünü kurması, fair play'i ders programına almasından dolayı kutladı. Diğer üniversitelere bu çalışmaların örnek gösterileceğini söyledi. Yıl sonunda başarılı 3 öğrencinin özel olarak ödüllendirileceği açıklandı. Ziyaret, Prof. Dr. Nizamettin Çiftçi'ye üniversiteye sunulmak üzere fair play anı heykelciğini törenle verilmesi ile sona erdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.