Tkdk, 5 Proje Sahibiyle Daha Sözleşme İmzaladı

Tkdk, 5 Proje Sahibiyle Daha Sözleşme İmzaladı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Nevşehir İl Koordinatörü Murat Asiltürk, 12. Çağrı döneminde alınan ve değerlendirilen başvuru sahipleri ile sözleşme imzalamaya devam ettiklerini söyledi.Kuruma 12. başvuru çağrı...

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Nevşehir İl Koordinatörü Murat Asiltürk, 12. Çağrı döneminde alınan ve değerlendirilen başvuru sahipleri ile sözleşme imzalamaya devam ettiklerini söyledi.

Kuruma 12. başvuru çağrı döneminde proje sunan ve incelemeleri tamamlanan başvuru sahipleri ile kurum binasında imza töreni düzenlendi. Burada konuşan TKDK İl Koordinatörü Murat Asiltürk, sözleşmesi imzalanan 5 projenin toplam yatırım tutarının 4 milyon 323 bin 562,96 TL, bu yatırımlara kurum olarak sağlayacakları hibe tutarının ise 2 milyon 411 bin 654,33 TL olduğunu belirtti.

Projelerin yapım işleri harcamasının 2 milyon 870 bin 504,45 TL, makine ve ekipman harcaması ise 1 milyon 281 bin 065,92 TL, hizmet alımları ve görünürlük harcama tutarının ise 171 bin 992,59 TL olduğunu belirten Asiltürk, söz konusu projelere yüzde 50 ile 65 arasında hibe desteği sağlanacağını kaydetti. Bu projelerin normalde 10 ay içerisinde tamamlanması gerektiğini ifade eden Asiltürk, fakat daha kısa bir zamanda faaliyete geçmesini beklediğini de söyledi.

Destek sağlanacak projelerin 1’i süt hayvancılığı, diğer 4’ünün ise kırsal turizm (pansiyon ve restoran) projesi olduğunu açıklayan Asiltürk, gerçekleştirilecek kırsal turizm projeleriyle bölgede turizm işletme belgeli tesislerin artmasına öncelik etmeyi de istediklerini belirtti.

Asiltürk, hayvancılık alanında standartların giderek yükselmesi ve rekabet güçlerinin artması ve birbirine zincirleme olarak artan yatırımların söz konusu olması ile bu alanda Nevşehirli yatırımcılarında yatırımlarını güvenle yapmasına sebep olduğunu kaydetti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.