Tır Sürücülerinin Buruk Bayramlaşması

Tır Sürücülerinin Buruk Bayramlaşması

Türkiye’den çıkış yapmak üzere Kapıkule Sınır Kapısı’na giden uluslararası yolda bekleyen TIR sürücülerinin bayramı buruk geçiyor. Uluslararası taşımacılık yapan TIR sürücüleri, her bayramda olduğu gibi bu bayramı da yine yollarda...

Türkiye’den çıkış yapmak üzere Kapıkule Sınır Kapısı’na giden uluslararası yolda bekleyen TIR sürücülerinin bayramı buruk geçiyor.

Uluslararası taşımacılık yapan TIR sürücüleri, her bayramda olduğu gibi bu bayramı da yine yollarda geçiriyor. Türkiye’nin farklı illerinden aldığı yükü Avrupa’daki adreslere bırakmak zorunda olan sürücüler yola çıktı. Yüzlerce kilometrelik yolu kat eden sürücüler Kapıkule Sınır Kapısı’na ulaştı.

Türkiye’den çıkış yapmak üzere sıranın kendilerine gelmesini bekleyen sürücüler, bayramın ilk gününü yaklaşık 10 kilometrelik TIR kuyruğunda geçiriyor. Sürücüler aileleri ve yakınlarıyla telefonda bayramlaşmak zorunda kaldı. Bayramda evlerinden uzak kalan sürücüler, kendileri gibi kuyrukta bekleyen diğer sürücülerle bayramlaştı. Ekmek parası için yollarda olduğunu belirten sürücüler, bayramı ailelerinden uzakta geçirdikleri için hüzünlü olduklarını söyledi. Polonya’ya gitmek üzere yola çıktığını belirten Cuma Atar, bayramın ilk gününde Kapıkule Sınır Kapısı yolunda TIR kuyruğunda olduğunu söyledi. Bayramın her zaman olduğu gibi kendileri için yolda ve sırada geçtiğini anlatan Atar, “Ailelerimizden mecburen uzaktayız. Telefonla bayramlaşıyoruz. Başka da elimizden gelen bir şey yok. Bayramlarımız hep böyle geçiyor. Bayramlarımız hep böyle geçiyor, yolda, sırada, trafikte. Başka bir şey yok.” dedi.

7 yıldan beri bayramı hep yollarda geçirdiğini dile getiren Halil Yılmaz, şunları söyledi: "Çok şükür Müslümanız bu nedenle bayram bizim için çok önemli. Ama ne yapalım, çocuklara ekmek parası, okul parası ve ihtiyaçları için yollara çıkmak zorunda kalıyoruz. Ailemizden ayrı bayram geçirdiğimiz için psikolojik olarak çöküntü içerisindeyiz. Şu anda çocuklarımızla birlikte olup kurbanımızı kesmek isterdik. Dini vecibelerimizi yerine getirmek isterdik ama kısmet. Sabahleyin kalktık TIR’cı arkadaşlarımızla bayramlaştık. Yaklaşık 15 kilometrelik bir kuyruktayız."

Çocuklarının bayramını telefonla tebrik eden İsmail Can ise yıllardan beri yollarda olduğunu belirterek bu duruma alışkın olduklarını kaydetti.

Can, bayramı ailesinden uzak geçirmenin burukluğunu yaşadığını dile getirdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.