TİMAV’de Öksüz  güven tazeledi

TİMAV’de Öksüz güven tazeledi

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) 12. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel kurulda TİMAV Genel Başkanı Abdullah Ecevit Öksüz, yeniden başkanlığa seçilerek, güven tazeledi

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) 12. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel kurulda TİMAV Genel Başkanı Abdullah Ecevit Öksüz, yeniden başkanlığa seçilerek, güven tazeledi 

MÜSİAD Konya Şubesi Toplantı Salonu’nda yapılan Genel Kurul’a AK Parti Konya milletvekili Selman Özboyacı, NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, NEÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikret Karapınar, Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca, Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş, AK Parti Konya İl Başkan Yardımcısı Fahrettin Kulu, Gençlik Kolları İl Başkanı Ahmet Murat Koru, Kadın Kolları Başkanı Esra Doğan’ın yanısıra akademisyenler, İHO ve İHL müdürleriyle vakıf genel kurul üyeleri katıldı. Tek liste ile gidilen seçimde Ecevit Öksüz, yeniden Genel Başkan seçildi. Genel Kurul’da açılış konuşmasını yapan Öksüz, vakıf faaliyetlerinde sürdürülebilirliğin önemine dikkat çekti. Türkiye genelinde hizmet veren bir vakıf olarak İmam Hatip okullarının yanısıra din eğitimi ve gençlik alanında bilgi, düşünce ve strateji üretmek amacıyla bir dizi faaliyet gerçekleştirdiklerinin altını çizen Öksüz, İLHAM’da 8. yılı, Türkiye Geneli İHL’ler arası Hikâye yarışmasında 7. yılı, Uluslararası Dini Araştırmalar ve Küresel Barış Sempozyumu’nda 4. yılı, Geleceğin Yazarları Buluşuyor projesinde 4. yılı geride bıraktıklarını ifade ederek bütün faaliyetleri sürekli hale getirmek için gayret ettiklerini söyledi.

ADİL BİR DÜNYA KURMAK İSTİYORUZ

Önceki dönem genel başkanların yanı sıra vakıf faaliyetlerine destek veren tüm kurum ve kişilere teşekkürlerini ifade eden Öksüz, İmam Hatiplilik ruhunun daha adil bir dünya kurmak için ihtiyaç duyulan ruh olduğunu dile getirdi. “Elimizdeki nimetlerin kıymetini bilmeli ve şükrünü eda etmeliyiz” diyen Öksüz, yürütülen her bir faaliyetin ve atılan her adımın bu şükrü eda etmek için bir gayret olduğunun altını çizdi. Vakfın 2 yıllık faaliyet raporunun sunumun ardından protokol konuşmalarına geçildi. Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca, Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş ve NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu’nun ardından kürsüye gelen AK Parti Konya milletvekili Selman Özboyacı, İmam Hatip nesline hizmet etmenin bir şeref olduğunu ifade ederek, TİMAV Genel Kurulu üyeliğinden şeref duyduğunu söyledi. Gerek siyaset gerek sivil toplum alanında devam eden bu hizmet kervanının siyaset ayağında bu şerefi taşımak adına bugün bayrağın kendilerinde olduğunu ifade eden Özboyacı, bu hizmeti kendilerine kolaylaştırması için Allah’a dua ettiklerini söyledi.

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy’un Divan başkanlığında NEÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikret Karapınar, TİMAV Genel Kurul üyeleri Ahmet Ağırbaşlı ve Mehmet Oğul’dan teşekkül ettirilen divan riyasetinde gerçekleştirilen Genel Kurul’da Ecevit Öksüz, yeniden Genel Başkan seçilirken yönetim kurulu üyeleri de aşağıdaki isimlerden oluştu: Prof. Dr. Cem Zorlu, Prof. Dr. Muhiddin Okumuşlar, Ali Çınar, Mustafa Büyükkaplan, Ahmet Fatih Özboyacı, Servet Altuntaş, Sıtkı Erben, Cemil Erdem, Sami Bayrakcı, Muharrem Karabacak, Mehmet Erdoğdu, Osman Zahid Çifçi, Salih Zeki İnce, Hüseyin Keleş, Prof. Dr. Muhammed Tasa, Dr. Öğr. Üyesi Ali Dadan, Ulvi Kubilay Dündar, İbrahim Erbaş, Hıfsı Soydemir. Genel Kurul Öksüz’ün teşekkür konuşmasının ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum