Ticari Safari Projesi Yerli Ve Yabancı Alım Heyetlerini Buluşturuyor

Ticari Safari Projesi Yerli Ve Yabancı Alım Heyetlerini Buluşturuyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) Ticari Safari Projesi kapsamında Bursa’ya gelen yabancı işadamları, Bursalı işadamlarıyla biraraya gelerek ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi. BTSO’nun Ticari Safari Projesi kapsamında Sudan,...

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) Ticari Safari Projesi kapsamında Bursa’ya gelen yabancı işadamları, Bursalı işadamlarıyla biraraya gelerek ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi.

BTSO’nun Ticari Safari Projesi kapsamında Sudan, Yunanistan, Cezayir, Bosna Hersek,Kosova, Moldova, Özbekistan, Bulgaristan, İtalya gibi ülkelerden gelen yabancı işadamları BTSO desteğiyle düzenlenen ‘BURTARIM 2014’ ve ‘Bursa 7’inci Uluslararası Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı’nda Bursalı işadamlarıyla buluştu. Daha önce Mart ayında düzenlenen ‘Mobilya Dekorasyon ve Aksesuarları Fuarı’ ile Nisan ayında gerçekleştirilen ‘26. Uluslarası Yapı ve Yaşam Fuarı’, ‘9. Isıtma, Soğutma, Havalandırma ve Doğalgaz Teknolojileri’ ve ‘Bursa Kent 2014’ Fuarları’nda düzenlenen ikili iş görüşmeleri toplantıları gerçekleştiren BTSO, yabancı alım heyetlerini Bursalı işadamları ile buluşturmaya devam ediyor.

Tarım ve hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren firmaların temsilcilerinin oluşturduğu ve BTSO’nun misafiri olarak Bursa’ya gelen yabancı alım heyetleri, ‘BURTARIM 2014’ ve ‘Bursa 7’inci Uluslararası Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı’nda Bursalı firmalarla biraraya gelerek birlikte gerçekleştirilebilecek iş birliklerini masaya yatırdılar.

BTSO tarafından düzenlenen ikili iş görüşmelerin oldukça faydalı olduğunu düşündüğünü dile getiren Uğurtar Tarım Alet ve Makineleri Şirketi Dış Ticaret Yöneticisi Aydan Uğur, “Gerçekleştirdiğimiz görüşmeler sonucu Sudan’dan bir firma ile anlaşma sağlamış bulunduk. Açıkçası bu toplantının bu kadar çabuk sonuç verebileceğini düşünmemiştim. Umarım bu görüşmelerin devamını sağlayabiliriz. Bu çalışmalarından dolayı BTSO’ya teşekkür ederim.” dedi.

B Plas Firması Yönetim Daşınmanı ve aynı zamanda BTSO 51’inci Komite Başkan Yardımcısı Erdoğan Tan ise görüşmeler sayesinde firmalarını yabancı alım heyetlerine tanıtma imkanı yakaladıklarını dile getirdi.

BTSO’nun konuğu olarak Bursa’ya gelen yabancı işadamları da gerçekleştirilen ikili iş görüşmelerinin oldukça faydalı olduğunu dile getirdiler. Kosova’dan on firma ile toplantıya katıldıklarını dile getiren Kosova Ticaret Odası Yetkilisi Hivzi Dragidella, toplantıya katılan firmaların gerçekleştirdiği görüşmelerin oldukça olumlu geçtiğini ifade etti. İtalyan CRT Tractors Firması Yetkilisi Davide Apicella ise Bursa’da ikili iş görüşmeleri ve yeni bir işbirliği sağlamak amacıyla bulunduklarını anlattı. Apicella, “İkili iş görüşmelerinin çok ilgi çekici olduğunu düşünüyorum. Görüşmelerde birebir ürünlerimizi birbirimize tanıtabileceğimiz bir ortam vardı. Umarım bugün gerçekleştirdiğimiz bu görüşmeler işbirliği ile sonuçlanır.” şeklinde konuştu.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, projenin yalnızca Bursa’nın ihracatına ve dış ticaretine değil aynı zamanda kent ekonomisine, turizm ve hizmet sektörüne de ciddi anlamda katkı sağladığını ifade etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.