Tıbbi yağlar insan sağlığına faydalı

Tıbbi yağlar insan sağlığına faydalı

Sağlıklı beslenme noktasında uyarılarda bulunan Dr. Mehmet Portakal, soğuk pres yöntemiyle bazı tıbbi bitki tohumlarından elde edilen yağların insan sağlığına pek çok açıdan olumlu etkilerinin olduğunu açıkladı

Medicana Konya Hastanesi ve Dr. Portakal Sağlıklı Yaşam Merkezi’nden Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Mehmet Portakal, sağlıklı beslenme noktasında önemli uyarılarda bulundu. Portakal, “Sağlıklı yaşamın vazgeçilmez öğelerinden biri doğal ve bilinçli bir beslenme. Ancak doğal besin özlerini alamadığımız aşikar. Vücudun ihtiyacı olan ancak beslenme yoluyla alınması mümkün olmayan yağ asitlerini içeren doğal besin destekleri ise giderek daha çok kişi tarafından tercih ediliyor. Sağlıklı yaşayarak genç kalmanın sırlarının; bitki ve tohumlarda gizli olduğunu biliyoruz. Bitki ve tohumlardan Soğuk Pres yöntemiyle elde edilen yağlar, yapılarındaki tekli ve çoklu doymamış yağ asitleri sayesinde bedenimizin günlük enerji ihtiyacını en ideal şekilde karşılıyor, yorgunluk ve halsizliğe karşı destek oluyor. Ayrıca antioksidan etkiye sahip etken maddeler ile vücutta biriken serbest radikalleri uzaklaştırarak vücudun daha sağlıklı işlemesine yardımcı oluyor” dedi.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR

"Bağışıklık sisteminizi soğuk pres çörek otu yağı ile güçlendirin" diyen Portakal, "Çörek otu tohumları tarihte en çok kullanılan ve değer verilen tohumlardan biri. Bağışıklık sistemini destekleyici etkisi nedeniyle vücut direncini artırıyor, sindirimi rahatlatıyor ve en önemlisi emziren annelerde sütü artırmaya yardımcı oluyor. Ayrıca soğuk pres çörek otu yağı ekzema ve sedef gibi cilt hastalıklarında da haricen destek amaçlı kullanılabiliyor. Esansiyel doymamış yağ asitlerini yüksek miktarda içeren aspir yağının; hipolipidemik yani yağ seviyesini azaltıcı etkisi olduğu bilimsel çalışmalarla gösterilmiştir. İçeriğindeki CLA (Konjuge Linoleik Asit) ile vücuttaki yağ oranını azaltmaya yardımcı olduğu için günümüzde diyet ve egzersiz programlarına  aspir yağı eklenebilmektedir. Aspir yağı; metabolizmayı hızlandırarak, yağ kas dengesini düzenlemeye ve kilo vermeye yardımcı olabilir. Aspir yağı haricen kullanımda ise selülit tedavisine destek amaçlı kullanılabilmektedir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.