Tff Başkanı Demirören, Euro 2016 Elemeleriyle İlgili Soruya Cevap Vermedi

Tff Başkanı Demirören, Euro 2016 Elemeleriyle İlgili Soruya Cevap Vermedi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, EURO 2016'da alınan başarısız sonuçların sorulması üzerine, 'Bana mı sordun' şeklinde cevap verdi. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, federasyon yöneticileri,...

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, EURO 2016'da alınan başarısız sonuçların sorulması üzerine, 'Bana mı sordun' şeklinde cevap verdi.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, federasyon yöneticileri, PTT 1. Lig'de yer alan takımların kulüp başkanlarıyla Antalya'da bir araya geldi. Titanic Otel'de yapılan toplantı basına kapalı olarak gerçekleştirildi. Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer, TFF yönetim kurulu üyeleri ve 15 PTT 1. Lig başkanını Antalya Balık Evi'nde akşam yemeğinde ağırladı. Yemek öncesi basına gündeme dair açıklamalar yapan TFF Başkanı Yıldırım Demirören, bugünkü gerçekleştirilen toplantıya katılan tüm başkanlara teşekkür ederek konuşmasına başladı. Türk futbolunun sorununun Süper Lig'den 3. Lig'e kadar aynı sorunlar olduğunu dile getiren Yıldırım Demirören, federasyon olarak sorunları çözmeye kararlı olduklarını, kulüplerin mali olarak düzenlemeyi yapmadığı sürece yaptırımların artık farklı olacağını söyledi.

Türk futbolunda kişilerin geçici ancak kulüplerin kalıcı olduğunu savunan Yıldırım Demirören, her kulüp başkanının camia için hareket etmek zorunda olduğunu, oluşturulacak heyetle kendilerine öneride bulunulmasını istedi.

Futbolun sadece hafta sonu oynanan bir oyun olmadığını vurgulayan Demirören, "Futbol bütün sezon senelerce oynanan ve oynanacak bir oyun. Herkesin futbola ben değil biz diye bakması gerekiyor Türkiye'de. PTT 1. Lig başkanları da bu görüşü paylaştılar. Ortak daha güzel başarılar yapacağımıza inanıyoruz." dedi.

'BANA MI SORDUN'

PTT 1. Lig değerlendirmesinden sonra 'Her soracağınız soruya cevap vermem' diyen TFF Başkanı Yıldırım Demirören, bugün toplantısı yapılan gündemin arka planda kalacağını savundu. Gazetecilerin Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın EURO 2016 elemelerinde sadece bir beraberlik alması ve kamu oyu tarafından yapılan eleştirilere ne cevap vereceksiniz? şeklinde yöneltilen soruya Başkan Yıldırım Demirören, "Bana mı sordun?" şeklinde cevap verdi. Demirören, daha sonra da açıklama yapmayacağını ifade etti.

'PTT 1. LİG SORUNLARI MASAYA YATIRILDI'

Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer, PTT 1. Lig başkanları olarak daha önce İstanbul'da 2 toplantı gerçekleştirdiklerini, bu toplantıların devamını da bu kez Antalya'da yaptıklarını açıkladı. Ligin sorunlarını masaya yatırmak için Antalya'da bir araya geldiklerini söyleyen Gültekin Gencer, şöyle konuştu:

"Mazeretliler hariç 15 başkan bir araya geldik. Verimli geçtiğine inandığımız güzel bir toplantı gerçekleştirdik. Sorunlarımız TFF olarak bizzat dinlendi. Umut ediyoruz ki en kısa zamanda federasyon olarak gerekli çözümlerde bulunur. Kulüplerimizin ortak kararları doğrultusunda gerekeni yapacağı konusunda görüşlerimiz bildirildi."

Gencer, toplantıda Passolig başta olmak üzere bir çok konuyu da masaya yatırdıklarını, ortak bir basın bildirisini ise önümüzdeki günlerde basınla paylaşacaklarını ifade etti.

Antalya'da gerçekleştirilen toplantıya PTT 1. Lig'de bulunan 15 takımın başkanlarının yanı sıra TFF İcra Kurulu Üyesi Profesyonel Kurul Başkanı Arif Koşar, Profesyonel Kurul Başkan Yardımcısı Mustafa Beyazlı da katıldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.