Tezgahlar balıkla doldu taştı

Tezgahlar balıkla doldu taştı

Nisan'da başlayan balık av yasağı 31 Ağustos gece yarısı sona erdi. Konya'ya Karadeniz ve Marmara’dan gelen balıklar tezgahta yerini aldı. Konya balıkçı esnafı balığın en doğal besin olduğunu belirtiyor

31 Ağustos gecesi sona eren balık avlama yasağı sonrasında tezgahlar taze  balıklarla doldu. Vatandaş en çok büyük Hamsi olarak bilinen Sardalya balığını satın aldı. 15 Nisan’da başlayıp, 31 Ağustos gecesi sona eren balık avlama yasağı sonrasında balıkçıların ‘vira bismillah’ diyerek denize açılmasının ardından sezonun ilk balıkları vatandaşla buluştu. Balık severler uzun zamandır balık yiyemedikleri için tezgahların başına akın etti. Konuyla ilgili konuşan balıkçı Bekir Sağlık, "Av yasağı bitti. Yasağın bitmesi ile balıkçı tekneleri denize açıldı. Denizden bereket çıktı. Vatandaş balığı özlemişti. 2 gündür en çok sardalya balığını satıyoruz. Sardalya Hamsinin büyümüş halidir. Sardalyadan sonrada İstavrit çok tercih ediliyor. Av sezonunun açılmasıyla halkımıza bol çeşit sunuyoruz. Fiyatlarımızda bu yıl ilk zamanlara göre gayet uygun. Önümüzdeki zamanda bu fiyatların daha da düşmesini bekliyoruz" dedi.

FİYATLAR UYGUN

Av yasağının bitmesi ile balıkçılar denize açıldı. Denizde bolluk ve bereket yaşandı. Bunun da etkisiyle fiyatların ilk zamana göre uygun olduğunu belirten Sağlık, "Bu yıl balık fiyatlarının düşük olmasını bekliyoruz. Fiyatlar uygun olursa vatandaş bol bol balık yiyebilir. Bizim temennimiz o yönde. Şuan Sardalya balığı 7 TL'den satılıyor. Bu fiyat zamanla biraz daha düşebilir. İstavrit 7 TL'ye gayet uygun. Küpez 7 TL. Levrek ve Çipura 25 TL bu fiyatlar bu aylarda normal. Çipura'nın fiyatı önümüzdeki günlerde biraz daha düşebilir. Alabalık 13 TL. Sazan 10 TL" ifadelerini kullandı.

BALIK EN DOĞAL BESİN

Konya'da balık kültürünün oluşmadığına değinen Sağlık, balık tüketiminin insan sağlığı açısından çok önemli olduğunu ifade etti. Balığını kalp dostu olduğuna vurgu yapan Sağlık, "Vatandaşlarımıza balık sezonunda bol bol balık tüketmelerini tavsiye ediyoruz. Balık içerisinde bulundurduğu vitaminler ve minareller açısından çok zengin bir besindir. Özellikle çocukların gelişimine de ciddi katkı sağlamaktadır"sözlerine yer verdi. Balığın bulunabilecek en doğal besin kaynağı olduğunu söyleyen Sağlık konuşmasını şu şekilde tamamladı: "Malesef Konya'da balık tüketim kütlürü yok. Vatandaşımız balığı yemek istemiyor. Balık şuan buluabilecek en doğal besindir. Çünkü denizde yetişiyor. Dışarıdan satın aldığımız diğer ürünlerde mutlaka katkı maddesi bulunuyor. Balıkta herhangi bir katkı veya hormon bulunmaz. Bu yüzden balık tüketimine Konya olarak alışmamız gerekiyor."

SALİH ACIBADEM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.