Terörün kökü kazınacak

Terörün kökü kazınacak

AKP Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, yaşanan terör olaylarının Türkiye'nin yakalamış olduğu istikrarı önlemeye yönelik olduğunu belirterek, terörün kökünün kazınacağını ifade etti

AKP Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, yaşanan terör olaylarının Türkiye'nin yakalamış olduğu istikrarı önlemeye yönelik olduğunu belirterek, terörün kökünün kazınacağını ifade etti

 

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, İl Başkan Vekili Mustafa Erkuş ve il başkan yardımları ile birlikte parti il binasında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Ülke gündemine ilişkin değerlendirme yapan Baloğlu, Konya için yapacakları yatırımlar ve devam eden projeler hakkında da bilgi verdi. Türkiye'nin çok kısa bir süre önce elim bir olayla sarsıldığını belirterek sözlerine başlayan AKP Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, "Diyarbakır'da 13 askerimizi şehit verdik. Ardından Bilecik'te de bir polisimiz, yapılan saldırı sonucu şehit düştü. Terör olaylarını şiddetle kınıyor ve bir daha bu tür üzücü olayların yaşanmaması için dua ediyoruz" dedi.

İSTİKRARI TERÖRLE ÖNLEMEYE ÇALIŞIYORLAR

 

Yaşanan terör olaylarıyla ilgili bilgi veren AKP Konya Milletvekili Baloğlu, "Türkiye ne zaman güç kazansa, ne zaman büyük bir strateji yakalasa, önüne geçmek için iç ve dış kuvvetlerin etkisi ile muhakkak bir olay yaşanır. Terör olayları da bu istikrarı önlemek için yapılmış haince saldırılardır. Yaklaşık 40 yıllık bir olaydan söz ediyoruz. Doğru bir strateji ile terör belasının inşallah kökü kavrulacak" ifadelerini kullandı. İzlenebilecek en güzel yolun sorunu demokratik yollarla ve diyalog kurarak çözmeye çalışmak olduğunu söyleyen Baloğlu, "Demokratik ölçülerle, hukuk sistemi içerisinde, diyalog kurularak sorunların çözülebileceğine inanıyoruz. Çözüm yolu ise TBMM'dir. Yemin etmemekle, halkın tercihini hiçe saymakla, görev ve sorumlulukları yerine getirmemekle bir yere varılmaz" dedi.

Konya'nın 12 Haziran seçimlerinde AKP'ye büyük bir destek verdiğini ve bu desteğin karşılığını alacağını söyleyen Mustafa Baloğlu, "Seçimin hemen ardından Dışişleri Bakanı ve Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu başkanlığında Ankara'da toplantılar düzenledik. Bu toplantılarda Konya milletvekillerinin sorumlu olduğu Bakanlıklarla ilçeleri tespit edip, görev dağılımı yaptık, hizmet planlarımız şekillendi. Bundan sonraki süreçte Konya için elimizden gelenin en iyisini yapacağız" diye konuştu.

YENİ TRAMVAYLAR MI GELİYOR?

 

Öncelikle başlamış ve devam eden projelerin tamamlanacağını söyleyen Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, "Bu projeler arasında Konya'nın kültür ve turizminin dünyaya tanıtılması yer alıyor. Konya belki de önümüzdeki yıllarda kültür başkenti olmuş iller arasına adını yazdıracak. Öte yandan sağlık yatırımları da tüm hızıyla devam ediyor. Konya Numune Hastanesi'nin proje ihalesi tamamlanmıştı. Önümüzdeki günlerde hastanede modernizasyon için çalışmalara başlanacak. 2-3 yıl içerisinde Numune Hastanesi tamamen yenilenmiş ve modernize edilmiş olacak" diye konuştu. Bir basın mensubunun Konya'da raylı sistemin neden geliştirilmediği yönündeki sorusunu yanıtlayan Baloğlu, "Raylı sistemin yenilenmesi ile ilgili Büyükşehir Belediyesi'nin ciddi çalışmaları var. Yeni tramvaylar almak için bütçe araştırması yapıldığını biliyoruz. Konuyla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, önümüzdeki günlerde konu netleştikten sonra bilgi verecektir" dedi.

RASİM ATALAY

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.