Teröre tepki konvoyu

Teröre tepki konvoyu

Konya’da sosyal paylaşım sitesi üzerinden haberleşerek toplanan bir grup Konya Şehitliği’nin önünde Ankara ve Diyarbakır’daki saldırıları kınadı.

Sosyal medya üzerinden haberleşerek bir araya gelen yaklaşık 50 kişilik grup Büyükşehir Belediyesi Stadyumu'nun önünde toplandı. Burada toplanan kalabalık yaklaşık 40 araç ile konvoy oluşturarak Konya Şehitliği önüne geldi. Grup üyeleri 28 kişinin hayatını kaybettiği, 61 kişinin de yaralandığı Ankara'daki bombalı saldırı ve Diyarbakır'ın Lice ilçesinde askeri araca düzenlenen bombalı saldırıda 6 askerin şehit olduğu saldırıları kınadı.

resim-115.jpg

BİRLİK OLMA ZAMANI

Şehitlik önünde grup üyeleri adına açıklamayı Grup Başkanı Samet Betimen yaptı. Betimen, "Ankara'da ve Diyabakır'ın Lice ilçesinde meydana gelen terör saldırılarına karşı burada toplandık. Bu vatanın ezanını kimse susturamayacak. Bayrağımızı kimse indiremeyecek. Topraklarımızı kimse bölemeyecek. Mevzu vatan ise hepimiz ölelim. Yok eğer mevzu makam ise hepiniz ölün. Bu sözlerim mecliste oturan terör örgütünedir. Mesele sağcılık, solculuk değil. Mesele teröre karşı hep birlikte olma meselesidir. Siz bu ülkede kök tutamayacaksınız. Dünyanın hiçbir yerinde bombalar patlatılarak polis ve asker şehit edilerek barış istiyoruz diyen şerefsiz, hain bir topluluk yoktur. Bugün Türk bayrağını yakarak vatanımıza göz dikerek mehmetçiğimize ateş ederek mutlu olacağını sanan gafillere mesajım var; Unutmam, unutturmam ve affetmem" ifadelerini kullandı.

resim-128.jpg

BU VATAN HEPİMİZİN

"Dünya var oldukça bizde var olacağız. Yenemeyeceksiniz, başaramayacaksınız. Bu toprakları size bırakmayacağız" diyen Betimen, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Kürt kardeşim burası Türkiye Cumhuriyeti kanunlara uyduğun sürece bu ülkede; doktor, mühendis, polis, emniyet müdürü, başbakan hatta cumhurbaşkanı olabilirsin. Çünkü biz tek devletten birçok etnik kökenden oluşan bir milletiz. Benden sahip olduğum herşeyimi iste paylaşırım. Çünkü bu vatan hepimizin. Şahadet şerbeti içen tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ulusumuzun ve vatanımızın başı sağolsun." Grup daha sonra şehitliğe girerek şehitlerin başında dua etti.

AHMET SÜTCÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.