Terör korkusu vazgeçirdi

Terör korkusu vazgeçirdi

Torku Konyaspor'un anlaştığı NBA kariyerli John Lucas III Türkiye'de yaşanan terör olayları nedeniyle transferden vazgeçti. Prensip anlaşmasına varılan ve imza için beklenen Lucas İstanbul’a gelen uçağa binmedi

Torku Konyaspor'un anlaştığı NBA kariyerli John Lucas III Türkiye'deki güvenlik sorunu nedeniyle son anda gelmekten vazgeçti. İstanbul'a inmesi beklenen oyuncu uçağa binmedi.

Konuyla ilgili olarak Konyaspor'un resmi internet sitesinde yapılan açıklama şöyle: "Ülkemizde yaşanan üzücü terör olayları nedeniyle her konuda anlaşmaya vardığımız John Lucas III güvenlik gerekçesi ile transferden vazgeçti. Chicago Bulls, Toronto Raptors, Utah Jazz ve Detroit Pisttons formaları giyen 1982 doğumlu oyun kurucu John Lucas III ile yaptığımız transfer görüşmelerinde kulübümüz ile oyuncu arasında her konuda anlaşma sağlanırken ve bu sabah 22:30 uçağı ile kendisinin Türkiye’ye gelmesi beklenirken, Amerikalı oyuncu ailesi ile yaptığı görüşme sonucunda Türkiye’de yaşanan olaylar yüzünden güvenlik kaygısı yaşadığını ve transferden vazgeçtiğini kulübümüze bildirmiştir."

HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR

Ligde galibiyete hasret kalan Torku Konyaspor’da, Yeşilgiresun Belediyesi maçının hazırlıkları sürüyor. 

Takımda Sean Williams dışında eksik bulunmuyor. Darüşşafaka Doğuş ile oynanan maçta riske edilmeyen JR Reynolds ve Vanja Plisnic’in ise zorlu maçta takımdaki yerlerini alabileceği belirtildi.

TEK HEDEF  GALİBİYET

Küme düşme hattında olan Torku Konyaspor rakibi karşısında alacağı bir galibiyetle hem rahatlayacak hem de rakibiyle galibiyet sayısını eşitlemiş olacak. Yeşil-beyazlı ekip zorlu karşılaşmayı kaybetmesi durumunda ligde kalma şansını zora sokacak.

Torku Konyaspor Basketbol’un bu haftayı galibiyetle kapatması gerekirken rakiplerinin de alacağı sonuçları yakından takip edecek. Yeşil-beyazlı ekibin kümede kalma adına en önemli iki rakibi olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türk Telekom’un haftayı yenilgi ile kapatmaları yeşil-beyazlı ekibin avantajına olacak.  Rakipler hafta sonu zorlu maçlara çıkacak. Konyaspor ile aynı galibiyet sayısında olan İstanbul Büyükşehir, cumartesi günü sahasında Trabzonspor’u konuk edecek. 5 galibiyetle son sıraya demir atan Türk Telekom ise pazartesi akşamı evinde şampiyonluk adaylarından Anadolu Efes ile karşılaşacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum