Teravihe giden cemaat gürültüden rahatsız

Teravihe giden cemaat gürültüden rahatsız

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehir Meydanı'nda düzenlenen "Rahmet Akşamları" teravih namazı saatine denk geldiği için vatandaşlar bir yandan teravih için camiye koşarken, diğer yandan Şehir Meydanı'nda programlar düzenleniyor

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehir Meydanı'nda düzenlenen "Rahmet Akşamları" teravih namazı saatine denk geldiği için vatandaşlar bir yandan teravih için camiye koşarken, diğer yandan Şehir Meydanı'nda programlar düzenleniyor. Çevre camilerde namaz kılan cemaat Şehir meydanından düzenlenen program nedeniyle gelen sesten rahatsız oluyor.   

Mustafa Ceceli’nin konseri ile başlayan Rahmet Akşamları, Araştırmacı-Yazar Yavuz Bahadıroğlu ve İbrahim Adnan Saraçoğlu ile devam etti. Ramazan akşamları saat 22.30'da düzenlenen etkinliklerde bu akşam ise Mehtap Kayaoğlu yer alacak. Programa konuşmacı olarak çağrılan kişileri takip etmek isteyen vatandaşlar program ile teravih arasında tercih yapmak zorunda. Çünkü yatsı namazı 22.05'de başlıyor. Teravih namazının kılınması ile birlikte vatandaşların camiden çıkışı 23.15'i buluyor. Program saatinin teravih namazı ile çakışmasından dolayı vatandaşın ilgisi de az oldu. Ramazan'ın 1.günü Yavuz Bahadıroğlu'nun programını yaklaşık 150 kişi izledi.
Bir vatandaş ise teravih vaktinde 'Rahmet Akşamları' adıyla program düzenlenmesini "Rahmet camilerde, Allah'ın evindedir. Bu programlar vatandaşı cemaatten, teravihten uzaklaştırıyorsa rahmet akşamı değil, 'rahmetten arınma akşamları' olur" diyerek eleştirdi.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum