Tepkiler gelmeye başladı

Tepkiler gelmeye başladı

İsrail'in yardım konvoylarına saldırmasının ardından tepkiler gelmeye başladı.

YAZICI: HUNHARCA BİR EYLEM

ANKARA (A.A) - Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısının, "insani özelliklerin dışında hoyratça, hunharca bir eylem olduğunu, şiddetle kınadıklarını" kaydetti.
Bakan Yazıcı, Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada, bugünün çok üzüntülü bir gün olduğunu belirterek, İskenderun'da Deniz İkmal Destek Komutanlığı'na düzenlenen terörist saldırı sonucu şu anki bilgilere göre 6 askerin şehit verildiğini, son derece üzgün olduklarını söyledi.
Yazıcı, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısı konusunda ise şunları kaydetti: "Ulaşan bilgilere göre saldırı açık denizlerde yapılmış. Yardım taşıyan gemide bulunan insanlar silahlı olmadığına göre, öyle biliyoruz, silahlı olmaları söz konusu olamaz. Niye bu kadar insan öldü? O da dikkat çekici. Tabii ki insani özelliklerin dışında hoyratça, hunharca bir eylem bunu da şiddetle kınıyoruz."

PAKİSTAN SALDIRIYI ŞİDDETLE KINADI

İSLAMABAD (A.A) - Pakistan, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısını şiddetle kınadı.
Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Gazze'ye insani yardım götüren konvoya yönelik saldırının şiddetle kınandığını belirtildi. Açıklamada, "vahşice yapılan bu saldırının insan halklarının ihlali olduğu" kaydedildi.

FRANSA'DAN İSRAİL'E SERT TEPKİ

PARİS (A.A) - Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısından "derin şekilde şoka uğradığını" belirterek, "Hiçbir neden bu tür bir şiddeti haklı çıkartamaz" dedi.
Kouchner yaptığı açıklamada, "İsrail askeri operasyonunun trajik sonucundan derin bir şekilde şoka uğradım. Hiçbir neden bu tür bir şiddeti haklı çıkartamaz. Kaç gündür herkes tarafından bilenen insanı yardım girişimine yönelik bu tür bir müdahale nasıl olur anlayamıyoruz" diye konuştu.
Kouchner, bu dramın sorumlularının bulunması için kapsamlı soruşturma başlatılmasını talep etti.
Gazze'deki durumun böyle devam edemeyeceğini vurgulayan Kouchher, "şiddetin tekrar tırmanmasını engellemek için bütün gerekli girişimlerde bulunacaklarını" ifade etti.

İSPANYA SALDIRIYI KINADI

MADRİD (A.A) - İspanyol hükümetinin AB ile ilişkilerden sorumlu Devlet Sekteri Diego Lopez Garrido, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısını sert dille kınadı.
Garrido, İspanya'nın resmi radyosu RNE'ye yaptığı açıklamada, "Gerek İspanya, gerekse dönem başkanı olarak AB adına bu saldırıyı en sert şekilde kınıyoruz. İspanya Dışişleri Bakanlığı olarak İsrail'in Madrid büyükelçisini izahat için acil Dışişleri Bakanlığına çağırdık" dedi. Bu arada, konvoyda bulunan 3 İspanyol vatandaşının durumu hakkında henüz bilgi olmadığı bildirildi.

YUNANİSTAN, İSRAİL İLE TATBİKATI SONLANDIRDI

ATİNA (A.A) - İsrail'in Gazze'ye giden yardım gemilerine saldırısından sonra Yunanistan, İsrail ile yapmakta olduğu hava tatbikatını sonlandırdı.
Yunan Hava Kuvvetleri, 25 Mayısta başlayan ve 3 Haziranda sona ermesi öngörülen "Minoas 2010" adlı tatbikatın bugün sona erdirildiğini duyurdu.
Tatbikatın, Ege, İyon Denizi ve ana karada icra edileceği açıklanmıştı.
 
 
İRAN: SALDIRI İNSANLIK DIŞI

TAHRAN (A.A) – İran, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısını "vahşice ve insanlık dışı" olarak nitelendirdi.
Devlet televizyonu, "'Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım' kapsamında Gazze'ye yardım götüren gemilere siyonist İsrail güçlerince düzenlenen saldırıda en az 20 kişinin şehit olduğu, onlarca kişinin yaralandığı" haberlerinin alındığını duyurdu.
İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu da açıklamasında İsrail saldırısını sert dille kınadı.
Açıklamada, "Dünya barışı ve emniyeti için en büyük tehdit siyonist İsrail rejimidir" denildi. İsrail kuşatması altındaki Filistinlilere gıda, tıbbi malzeme ve diğer insani yardım malzemeleri götüren gemilere saldırının kabul edilemez olduğu belirtilen açıklamada, "Siyonist rejim İsrail savaş suçu işliyor" denildi.

İSRAİL BÜYÜKELÇİLİĞİ ÖNÜNDE PROTESTO

ANKARA (A.A) - İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısı Başkentte protesto edildi.
İsrail'in Ankara Büyükelçisi Gaby Levy'in kaldığı elçilik rezidansı önünde toplanan bir grup, ellerinde Filistin ve Türk bayrakları ile İsrail aleyhinde sloganlar attı. Daha sonra elçilik rezidansı önündeki yolu kapatmak isteyen gruba polis izin vermedi. Bu arada, Levy'in kaldığı rezidans ile büyükelçilik binası çevresinde çevik kuvvet ekiplerinin geniş güvenlik önlemi aldığı görüldü.

HAMAS'TAN "BAŞKALDIRI" ÇAĞRISI

GAZZE (A.A) - Hamas, İsrail askerlerinin Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısının ardından Araplara ve Müslümanlara, İsrail büyükelçiliklerinin önünde "başkaldırı" çağrısında bulundu.
Gazze'deki Hamas sözcüsü Sami Ebu Zuhri, "Tüm Araplar ve Müslümanlara dünyanın her yerindeki siyonist büyükelçiliklerin önünde başkaldırı çağrısında bulunuyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.