Telefon Dolandırıcıları Profesörün 40 Bin Lirasını Çarptı!

Telefon Dolandırıcıları Profesörün 40 Bin Lirasını Çarptı!

Adana'da telefon dolandırıcıları bu kez bir rektör yardımcısını tuzağa düşürdü. Polis, "Paranız devlet güvencesinde" dedikleri Dumlupınar Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Genç'in 40 bin lirasını...

Adana'da telefon dolandırıcıları bu kez bir rektör yardımcısını tuzağa düşürdü. Polis, "Paranız devlet güvencesinde" dedikleri Dumlupınar Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Genç'in 40 bin lirasını alarak sırra kadem basan cep telefonu dolandırıcısını arıyor.

Edinilen bilgiye göre, Prof. Genç, akademik sınavda jüri üyeliği için Adana'ya geldi. Çukurova Üniversitesi'ndeki görevi sırasında Genç'i cep telefonundan arayan ve kendini başkomiser olarak tanıtan kişi, terör örgütleri ile yürütülen bir soruşturmada adının geçtiğini söyledi. Prof. Genç'e banka hesaplarından birinin terör örgütü adına kullanıldığını aktaran dolandırıcı, profesörü parasının devlet güvencesinde olduğuna ikna etti. Dolandırıcı, soruşturma sonunda parayı geri vereceklerini de belirterek, Genç'in eşinin de kendisini aradığı sıralarda ekip arkadaşlarıyla birlikte olduğunu söyledi. Genç'i eşi ile de telekonferans yöntemiyle konuşturdu.

Dolandırıcıların sözüne inanan Prof. Genç, bankadaki 40 bin lirayı çekerek verilen hesaba yatırdı. Daha sonra ise kendini arayan kişiye ulaşmaya çalıştı. Bu kişiye ulaşamayan Genç, dolandırıldığını Emniyet Müdürlüğü'ne yaptığı başvurunun ardından öğrendi.

Prof. Dr. Osman Genç'in polise, "Nasıl olduğunu anlamadım, her gün gazetelerde okuyor televizyonlarda seyrediyoruz ancak tuzaklarına düştüm. Canan Karatay'ı dolandıranlar beni de aldattı. Bunlara nasıl inandım, hayret." dediği öğrenildi.

Polis, yaptığı araştırmada, paranın yatırıldığı hesabın Diyarbakır'da oturan 20 yaşındaki Süleyman A.ya ait olduğu belirledi. Şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.