Tekvando seçmeleri yapıldı

Tekvando seçmeleri yapıldı

Uluslar arası Çocuk oyunlarına katılacak tekvando takımının belirlenmesi için gerçekleştirilen tekvando seçmeleri tamamlandı. Seçmelerde Meram Belediyesporlu tekvandocular büyük başarı gösterdi

Konya’da yapılacak olan Uluslar arası Çocuk oyunlarına katılacak tekvando takımının belirlenmesi için gerçekleştirilen tekvando seçmeleri tamamlandı. Atatürk Spor Salonunda yapılan seçmelere yaklaşık 110 sporcu katıldı. Konya’da faaliyet gösteren tekvando kulüpleri de seçmeler büyük ilgi gösterdi.
Konuyla ilgili konuşan Tekvando İl Temsilcisi Hakkı Mermer, Konya’nın tekvando branşında çok başarılı olduğunu ve yapılan her organizasyonda bunu kanıtladıklarını ifade etti.  Mermer, “Konya’da yapılacak çocuk oyunlarına ev sahibi olarak tekvando branşına bir takım çıkaracağız. Takımımız milli takımla birlikte yarışmalara katılacak. Bu organizasyona katılacak sporcuları belirlemek için bir seçme düzenledik. Çocuk oyunlarına tekvando branşından yaklaşık 5 ülkenin katılması bekleniyor. Biz de ev sahibi olarak bir takım çıkaracağız. Bu takımın seçmelerini yaptık. Federasyon Başkanımız sayın Metin Şahin’in önderliğinde Türkiye’de ve Konya’da tekvando branşı gün geçtikçe gelişmesini sürdürmektedir.  Bize destek olan Federasyon Başkanımız Metin Şahin’e ve milli takım antrenörü Muammer Canbaz’a teşekkür ediyoruz.” dedi.
Yapılan seçmeler sonucu takıma girme hakkı kazanan sporcuların isimleri şu şekilde: M. Talha Öz, Şerafettin Bakır, M. Samet Yaşar, Samet Gümüşel, Abdülhamit Ülvan, Bayanlar: Sıddıka Nur Balbaloğlu, Ayşenur Çiftçi, Beyzanur Kambur, Fatmanur Kalmış, Durdane Altunel 
MERAM BELEDİYESİ TAKIM HALİNDE ŞAMPİYON
Konya’da yapılacak Uluslar Arası Çocuk Şenliği Yıldızlar Tekvando Şampiyonası seçmelerinde Meram Belediyesporlu tekvandocular büyük başarı gösterdi. Yapılan müsabakalar sonucu bayanlarda 4 birincilik ve 3 ikincilik; erkeklerde de 3 birincilik ve 2 ikincilik elde eden Meram Belediyespor takım halinde şampiyon oldu. Erkeklerde mücadele eden Muhammet Talha Öz(33 kilo), Şerafettin Bakır(37 kilo) ve Samet Gümüşel(57 kg) birinci olurken Mustafa Heybet(33 kilo), Durmuş Yayla(37 kilo), Adem Berat Çetinkaya(45 kilo) ve Mehmet Gürler(65 kilo) de ikinci oldu. Bayanlarda ise Ayşe Nur Çiftçi(44 kilo), Beyza Nur Kambur(47 kilo), Fatma Nur Kalmış(51 kilo) birinci; Zeliha Ağrıs(44 kilo), Elif Yazan(47 kilo), Maide Nur Uysal(59 kilo) ise kilolarında ikinci olarak turnuvaya katılma hakkı elde etti. 33 kilo sporcumuz Fatma Nur Canan ise Türkiye şampiyonu olduğu için müsabakalara direkt katılacak.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.