Tekvando emek ister

Tekvando emek ister

Ramazan Erçin: Nur Tatar gibi, Servet Tazegül gibi sporcularımız bu spora yeni başlayanlar için rol modeldir. Bu sporcuların bu noktaya gelmesi çalışmanın ve özel hayattan fedakarlığın ürünüdür

Türkiye Tekvando Federasyonu Genel Koordinatörü Ramazan Erçin,  Konya'da yapılan Kulüpler Türkiye Şampiyonası'nın başarılı geçtiğini belirterek, kendilerine verilen destekten ötürü teşekkür etti. Tekvando'ya dair birçok konuda düşüncelerini açıklayan Erçin, Gençlik Spor Bakanlığı'nın ve Spor Genel Müdürlüğü'nün geçtiğimiz yıl başlattığı TOHM projesinin meyvelerinin alınacağını söyledi.

TEKVANDO BAŞARMA SPORUDUR

Tekvando gibi ferdi branşlarda Dünya ve Avrupa'nın zirvesine ulaşmak kolay değil.  Alın terinin, emeğin büyük katkısı var.  Tabi ki bunlar yapılırken sporcularımız saatlerce çalışıyorlar. Bazen yeri geliyor sosyal hayatındaki yaşantılarından özveri gösteriyorlar ve güzel yaşamaktan fedakarlık ediyorlar.   Bunu neden yapıyorlar? Elbette başarıya ulaşabilmek için yapıyorlar. Disiplinli bir şekilde özveri ile bu işi benimseyerek çalıştıklarında Servet gibi, Nur gibi, Dürdane gibi, sporcularımız başarıyı yakalayıp Avrupa şampiyonu, Dünya şampiyonu hatta Olimpiyat şampiyonu olabiliyorlar.  Bütün bunlar çalışmanın ve özel hayattan fedakarlığın ürünüdür.

TOHM ÖNEMLİ BİR PROJEDİR

Spor Bakanlığımızın ve Spor Genel Müdürlüğümüzün geçtiğimiz yıl başlattığı TOHM projesinin meyvelerini de almaya başladığımızın da göstergesidir. Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi adı altında sayın Gençlik ve Spor Bakanımızın sayın Müsteşarımızın ve sayın Genel Müdürümüzün altında imzalarının olduğu bir projedir. Türkiye de tekvando branşın da iki ilimizde çalışmalar sürüyor. Erkekler İzmir'de, bayanlar da  Konya'da  geleceğin şampiyonları olabilmek için ter döküyorlar. Bu yıl ise yaklaşık bir ay önce Gaziantep, Samsun, Kayseri, Bursa, Ankara gibi illerimizde de  TOHM projelerine başlattık. Bu illerimizdeki farklılık ise sporcular evlerine gidebiliyorlar.

DÜRDANE OLİMPİYATLARA GİDER

Dürdane yoğun çalışıyor. 2016 yılında Rio olimpiyatlarına hazırlanan milli sporcumuzdu. Fakat bazı eksiklikler bazı tecrübe eksikliğinden dolayı buraya katılma barajını yakalayamadı. Puanı yetmedi. Bu şekilde çalışmalarını sürdürmeye devam ederse, bu disipline bu ahlaka sahip olduğuna inanan biri olarak  2020 Tokyo olimpiyatlarına katılacağını düşünüyorum. Ben spor hayatında aile hayatında başarılar diliyorum. Kendisine büyük emek veren başta Selçuklu Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay bey olmak üzere kulüp başkanlarına, kendisini yetiştiren Ali Armağan hocamıza kısacası Selçuklu Belediyesi camiasına teşekkürlerimi şükranlarımı sunuyorum.  Tabi Ali hocamız aynı zamanda milli takım teknik direktörümüzün gözetimi altında. Federasyon başkanımız Metin Şahin’de kendilerine en iyi şekilde imkanlar sunmakta en güzel yerlerde kamp yapmaktalar. İmkanlar nisbetinde çalışmalarını sürdürerek darısı dünya ve olimpiyat şampiyonluklarını yaşamaları yönde.  Allah yardımcısı olsun.

TEKVANDO ŞAHİN'LERLE PARLADI

Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin’in olmasından sonra Türkiyede olduğu gibi  Konya da  yeni ivme kazanmış durumda.  Bugün futboldan sonra en çok lisanslı sporcuya sahip. Konya çeşitli kategorilerde milli takıma sporcu veren  durumda Tekvando milli takımına. Bu yüzden yeni heyecan ve şevk yaratmak için 2015 faaliyet programında yer alan Kulüpler Türkiye şampiyonasını 27 -30 Kasım 2015 tarihleri arasında şehrimizde Selçuk Üniversitesi 19 Mayıs Spor Salonunda yaptık. Bana göre de çok güzel bir organizasyon oldu.

Bu şampiyonaya Türkiye'de Dünya, Avrupa dereceleri elde etmiş birçok sporcu iştirak katıldı. Burada 2015 yılının en başarılı kulübü belirlendi. Bu şampiyona aynı zamanda şunun içinde önemliydi. Şubat ayında Antalyada yapılacak  olan Avrupa Kulüpler Şampiyonası katılımlarını tespit edilmesi açısından önem arz ediyordu. 

TEŞEKKÜR BOYNUMUZUN BORCU

Ben  Kulüpler Türkiye şampiyonasının Konya'da gerçekleşmesi için çok yakın ilgi, alaka ve destekleri için başta Konya Valimiz Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek, Selçuklu Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay, Meram Belediye Başkanımız Fatma Toru, Üniversite salonunu bu şampiyonaya tahsis eden Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hakkı Gökbel’e teşekküer ederim.  Kendilerine gittiğimiz zaman eksikliklerimizin giderilmesi noktasında şampiyonada yapılacak işlerle ilgili bizlere büyük destek sarf ettiler. Amatör Sporların büyük destekçisi Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Remzi Ay, Türkiye Spor Yazarları ve Spor Kulübü derneği Konya Şube  Başkanı Sayın Recep Çınar bizlere gerekli desteklerini esirgemediler. Kendilerine tekrar tekrar teşekkür ediyorum.  Konya’ya yakışır. Mevlana şehrine yakışır, hoşgörü ve sevgi içerisinde bir şampiyona yapıldı. Centilmence, kazasız belasız, müsabakalar oldu ve yüzümüzün akıyla bu karşılaşmaları tamamladık.

SPORCULARA SAHİP ÇIKILSIN

Başta Büyükşehir olmak üzere yerel yöneticilerimizinde Konya'dan yetişen Konyalı olan sporculara,  tekvando, güreş, boks, judo gibi  olimpik branşlarda yetişen gençlerimize destek olmaları gerekir. Bu sporcuların bu desteğe ihtiyacı var. Burada yetişip başka illerde başka kulüpler adına yarışacaklarına bizim ilimizde yollarına devam etsinler, Konya'nın reklamını yapsınlar. Bunun için de bu sporcularımız destek görerek spor yaşamlarına burada devam etmelerini istiyoruz.  Bakın Selçuklu Belediyesi bu konuyla ilgili sistemini oturtmuş durumda. 20’den fazla spor salonu yapmış. Bu konuda Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'a minnettarız. Gerçekten iyi işlere imsa atıyor.

HİZMET KÖYLERE GİTTİ

Selçuklu Belediyesi tarafından bu sene Tatköy, Başarakavak Sızma gibi köylerde, beldelerde ve mahallelerde yaz spor okulları açıldı. Köylerdeki çocukları sporla tanıştırıldı. Bugüne kadar birçok kasaba ve köyümüzde çocuklarımız spordan bir haberdi. Her köye bir antrenör gönderildi. Haftada 3-4 antrenman yapıldı ve yapılmaya da devam ediyor. En azından çocukların sporla tanışmanın mutluluğunu yaşadılar, yaşattılar. Bu tür organizasyonlar sadece Selçuklu değil, diğer ilçe belediyeleri, hatta Büyükşehir Belediyesi de tarafından da yapılmalıdır. Mutlaka onlarda yapıyorlardır, ama daha kapsamlı yapılabilir diye düşünüyorum.

SPOR KÖTÜ ALIŞKANLIKLARI ÖNLER

Sporla birlikte gençlerimizi kötü alışkanlıklardan bu şekilde kurtarırız. Bizler Güney Doğu'da askerimize ve polisimize taş atan çocukları nasıl eğitiriz, nasıl spora çekeriz, nasıl topluma faydalı bireyler haline getiririz diye  çabalıyor, çalışmalar yapıyor ve projeler geliştiriyoruz. Milli Sporculara devletimiz burs veriyor. Sporcularımı kendi ayakları üzerinde ailelerine yük olmadan devlet desteğiyle eğitimlerini tamamlama imkanları var. Spordan hiçbir zaman zarar gelmez. Her türlü sağlık açısından, her türlü istikbal açısından her zaman önemli. Burada eğitim de önemli. Gençlerimiz ve çocuklarımız 'spor yapıyorum' diye derslerini ihmal etmeyecekler ve ikisini birlikte sürdürecekler. Zor olur, ama insan isterse, emek verirse olur.

OLİMPİYATLAR ÇOK ÖNEMLİ

Bu ayın 5 ve 6’sında Meksika'da 2000 Rio Olimpiyatlarının açık tekvando turnuvası var. Burada  mücadele edecek olan 2 sporcumuz var. Bunlar Servet Tazegül ve Nur Tatar. Bildiğiniz gibi 2012 olimpiyatlarında Servet Tazegül altın, Nur Tatar ise finalde kaybetmiş ve gümüş almıştı.  İnşallah bu iki sporcumuz 2016 olimpiyatlarında da bizleri en iyi şekilde temsil edecekler ve kürsüye çıkacaklar. Ben kendilerine yürekten inanıyorum. Meksika'nın yanısıra 17-18 Ocak 2016 tarihlerinde İstanbul'da Kıta Elemeleri olacak. Orada da geri kalan 1 bayan 1 erkek sporcumuz elemeleri kazanarak Rio'ya katılabilecekler. Bunu gerçekleştirirsek olimpiyatlara 4 sporcu ile katılarak her zamanki gibi Dünya, Olimpiyat ve Avrupa şampiyonalarında tekvando branşının Türk milletinin gururu ve onuru olacağına inanıyorum.  Burada bir hakkı da teslim etmek gerekirse, Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç başta olmak üzere Müsteşarımız Faruk Özçelik ve Spor Genel Müdürümüz Mehmet Baykan'ın Türk sporuna ve gençliğine verdikleri desteğin, değerin kıymetini özellikle tekvando camiası olarak biliyoruz. Bizim amacımız da hem Türk milletini, hem de bize değer veren büyüklerimizi mutlu etmektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.