Tekstil denince akla gelen Türk firması iflas etti!

Tekstil denince akla gelen Türk firması iflas etti!

Türkiye'nin önde gelen tekstil firmalarından birinin iflas etmiş olması herkesi şaşırttı.

Türkiye ve küresel ekonomik kriz tüm hızıyla devam ediyor. Ekonomik krizin etkileriyle dünya genelinde binlerce firmanın iflas etmesi herkesi korkuttu. İflas dalgasının daha da yayılmasından endişe duyulurken Türkiye'de tekstil denince akla gelen firma iflas etti.

iflas-fabrika.jpg

İflasların sayısı her geçen gün artarken ekonomik koşulların zorluğu da artış gösteriyor. Dünyada koronavirüs salgını ile çıkan tedarik krizi birçok sektörü etkiledi. Tedarik zincirinin kırılmasıyla sektörel ihtiyaçlar karşılanamadı.

iflas-tekstilci.jpg

Firmaların çoğu bu süreçte küçülmeye gitti. Küçülme bile bazı firmalarda işe yaramadı ve iflaslar peş peşe gelmeye başladı. Dünyada en çok iflasın görüldüğü ülkelerden birinin ise Almanya olması duyarları şaşırtıyor. Almanya'da dev firmalar peş peşe iflas ediyor. Türkiye'de iflas sayısı son 1 aya kadar azdı.

Ekonomik krizin derinleşmesiyle Türkiye'de de iflas dalgası başladı. Kısa zaman önce iflas eden firmalara bir yenisi daha eklendi. Türkiye'de tekstil denince akla gelen meşhur firma iflas etti. Söz konusu firma yılda 3 milyon 500 bin metrekare kumaş üretiyordu. Bu kumaşları yurt içi ve yurt dışına satıyordu. Firma ekonomik krize dayanamayıp iflas etti.

adsiz-005.jpg

Bursa’nın köklü dev tekstil firması Asdin Tekstil için iflas kararı verildi.

1965 yılında kurulan ve Kenan Kılıçaslan ve Vedat Kılıçaslan tarafından yönetilen tekstil firması Asdin Tekstil Gıda ve Tekel Ürünleri Emlak Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi için geçtiğimiz yıl konkordato başvurusu yapılmış ve komiser atanmasına karar verilmişti. Şirket resmen iflas etti.