Teknolojik inovasyon ekonomik büyümeyi tetikliyor

Teknolojik inovasyon ekonomik büyümeyi tetikliyor

İpekyol Sanayici ve İşadamları Derneği Bilgi Aktarım Programına konuk olan Innopark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi Genel Müdürü Prof. Dr. Fatih Botsalı, “Teknoloji Geliştirme Bölgelerinin İnovasyon Ekosistemine Katkısı ve InnoPARK” konulu bir sunum ya

İpekyol Sanayici ve İşadamları Derneği Bilgi Aktarım Programına konuk olan Innopark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi Genel Müdürü Prof. Dr. Fatih Botsalı, “Teknoloji Geliştirme Bölgelerinin İnovasyon Ekosistemine Katkısı ve InnoPARK” konulu bir sunum yaptı. Günümüzde zenginliğin kaynağının inovasyon olduğuna dikkat çeken Botsalı, “Kısaca inovasyon yeni düşüncelerin ekonomiye dönüştürülmesidir. İnovasyonun başka tanımlar da var; Hiç olmayan ya da öncekilere göre önemli derecede iyileştirilmiş mal, hizmet, süreç, organizasyon yapısı, pazarlama yönteminin ortaya konulmasıdır. Yani, inovasyon değer yaratmaktır. İnovasyonun; ürün, hizmet, süreç, organizasyonel, pazarlama ve sosyal türleri vardır” dedi. Botsalı, ekonomik büyüme ve inovasyon arasındaki ilişkinin önemli sonuçlar ortaya koyduğunu kaydederek, OECD’ye göre 1970-1995 arasında gelişmiş ekonomilerdeki büyümenin yarıdan fazlasının teknolojik inovasyondan kaynaklandığına işaret etti. 

AMAÇ TEKNOLOJİYİ ARTIRMAK

Botsalı, ülke düzeyinde sürdürülebilir inovasyon için eğitimli ve gerekli niteliklerle donatılmış insan kaynağından, inovasyonu teşvik eden topluma kadar bir çok faktörün etkili olduğunu vurgulayarak, Innopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin amaçlarının başında üniversiteler, araştırma kurum ve kuruluşları ile üretim sektörlerinin işbirliğini sağlamanın geldiğini belirtti. Teknoloji yoğun üretim ve girişimciliği desteklemenin diğer bir amaç olduğunu kaydeden Botsalı, şu bilgileri verdi: “Girişimcilere yönelik destekler yanında öğretim üyelerine,  Ar-Ge personeline ve  teknolojik ürün yatırımına destek veriyoruz. Sanayicilerimizin, üreticilerin bu avantajdan yararlanmasını bekliyoruz” Konspet olarak, geniş katılımlı bir bölgesel inovasyon girişimi, teknolojik üretim faaliyetlerine ağırlık veren,  üretim sektörü işletmelerinin ve inovasyon ekosistemi aktörlerinin ağırlık merkezinde konumlandıran ve ihtiyaç ve pazar yönelimli özgün bir yapılanma ve yönetim modeli belirlediklerini ifade eden Botsalı, Girişimcilik Merkezi, Teknoloji Transfer Ofisi, Tasarım  Merkezi, Üniversite İrtibat Ofisleri, NDT laboratuvarı, Küme Koordinasyon Ofisi, Yenilenebilir Enerji Teknoloji Merkezi ile hizmet verdiklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.