Tekne Faciası Şüphelileri Tutuklanma Talebiyle Mahkemeye Gönderildi

Tekne Faciası Şüphelileri Tutuklanma Talebiyle Mahkemeye Gönderildi

Boğazda 20’den fazla kişinin ölümüne neden olan tekne faciasıyla ilgili gözaltına alınan 2 kişi tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Şüphelilerin, teknenin sahibi gözüken ve alımına aracılık eden kişiler olduğu belirtildi. Şüphelilerin...

Boğazda 20’den fazla kişinin ölümüne neden olan tekne faciasıyla ilgili gözaltına alınan 2 kişi tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Şüphelilerin, teknenin sahibi gözüken ve alımına aracılık eden kişiler olduğu belirtildi. Şüphelilerin savcılık sorgusunda teknenin Afgan kökenli Abdullah Ş. tarafından kullanıldığını iddia ettikleri öğrenildi.

Rumeli Feneri açıklarında kaçakları taşıyan teknenin batmasına ilişkin soruşturmada iki şüphelinin ifadesi alındı. Savcılık sorgularının ardından şüpheliler Serkan U. ve Doğan O. Tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. Şüpheliler bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek ve insan kaçakçılığı ile suçlandı.

İki şüphelinin de ifadelerinde batan tekne ve mültecilerle alakalarının olmadığını savundukları belirtildi. Serkan U., ifadesinde teknelerden anladığı için Afgan kökenli Abdullah Ş.’nin gelerek tekne bulmasını istediğini söyledi. Batan tekneyi bulduğunu ve Abdullah Ş.’ye önerdiğini belirten Serkan U., “Alınan bu tekneyi bin TL karşılığında Doğan O.’nun üzerine yaptık. Mültecilerle alakamız yok.” iddiasında bulundu.

İfadesi alınan Doğan O. da mültecilerle alakasının olmadığını savundu. Doğan O. sadece para kazanmak için teknenin üzerine yapılmasını kabul ettiğini ifade etti. İki şüpheli de teknenin Abdullah Ş.’nin kullanımında olduğunu ileri sürdü.

Şüphelilerin ifadesinde ismini verdiği Afgan kökenli Abdullah Ş.’nin arandığı kaydedildi..

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.