Tek yürek, tek ses

Tek yürek, tek ses

Konyaspor için bir ihtimalin daha olmadığı Ankaragücü karşılaşması saat 14.00de başlayacak. Kartalda Montano cezalı, Mehmet Batdal sakat. Robak ilk 11de. Hakem Yunus Yıldırım

Konyaspor, bugün Ankaragücü ile karşı karşıya gelecek. Atatürk stadındaki maç saat 14.00’de başlayacak ve TV’den naklen yayınlanacak. Maçta, Manisa bölgesinden Yunus Yıldırım düdük çalacak. Yıldırım'ım yardımcılıklarını Mustafa Emre Eyisoy ve Mehmet Şahan Yılmaz yaparken, maçın dördüncü hakemi Koray Gençerler.
Ankaragücü ile bugün 24. kez karşılaşacak olan Konyaspor’da planlar galibiyet üzerine yapıldı. İki takım açısından da büyük öneme taşıyan maçı kazanan taraf, ligde kalma adına avantaj sağlayacak. Ligin ikinci yarısında galibiyet alamayan ve Ankaragücü’nü yenerek 8 haftadır süren galibiyet hasretini dindirmeyi amaçlayan Konyaspor’da, bugünkü maç öncesi sarı kart cezalısı Montano ile sakat olan Mehmet Batdal dışında eksik yok. Kırmızı kart cezasını tamamlayan Robak ise bugün takımdaki yerini alacak. Sakatlığı geçen Bassem Abbas konusunda sona kararı teknik adamlar verecek. Ancak, büyük bir olasılıkla sol kanatta Mehmet Sedef görev yapacak. Ankaragücü karşısına çift forvetle çıkmayı amaçlayan Konyaspor teknik adamlarının sağ kanatta ise Veli’nin yerine Gökhan Emreciksin’e görev vermeleri bekleniyor.  Konyaspor’da Basem Abbas, Barbaros ve Hakan 3’er sarı kartlı. Bu oyuncular, bugün oynanacak maçta sarı kart görmeleri halinde önümüzdeki hafta oynanacak Fenerbahçe maçında cezalı duruma düşecekler.
KONYASPOR 8 MAÇTIR KAZANAMIYOR
Spor Toto Süper ligde,  en son 15. haftada, 5 Aralık 2010 tarihinde sahasında Gençlerbirliği'ni 2-1 yenen Konyaspor, Karabükspor maçının ardından, ligde 85 günlük periyotta yaptığı 8 karşılaşmada 2 beraberlik, 6 yenilgi elde etti. Yeşil-beyazlılar, 8 maçlık dönemde; Sivasspor, Galatasaray ve Eskişehirspor'a 1-0, Gaziantepspor'a 2-0, Bucaspor'a 3-2, Karabükspor’a 2-1 yenildi, Bursaspor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile 0-0 berabere kaldı. Kartallar, bu dönem içerisinde sadece 3 gol atarken, kalelerinde ise 10 gol gördü.
Ankaragücü’nü yenerek yeni bir çıkış yapmak isteyen Konyaspor’da, moral iyi. Yönetici, teknik adam ve futbolcular galibiyette birleşti.. Dün öğle saatlerinde basına kapalı olarak çalışan Kartallar, daha sonra maç saatini beklemeye çekildi.  Yeşil-beyazlı futbolcular önceki akşam saatlerinde toplu olarak Mevlana Müzesini ziyaret ederek dua ettiler.
Konyaspor, bugünkü maça muhtemelen şu 11 ile çıkacak: Pawelek- Hakan, Kere, Kamil Zayatte, Mehmet Sedef- Gökhan, Adnan, Barbaros, Peter- Robak, Murat Tosun.  
ANKARAGÜCÜ İLE 24. MAÇ
Konyaspor ile Ankaragücü, bugün 24. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında, 1988-89 sezonunda oynanan ve Konyaspor’un 1-0 ile 2-0 yenildiği maçlarla başlayan rekabette yeşil-beyazlılar Ankaragücü ile bugüne kadar 23 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlarda taraflar 10'ar galibiyet alırken, 3 maç berabere sona erdi. Konyaspor'un 32 golüne Ankaragücü 41 golle cevap verdi. Bu sezonun ilk yarısında Ankara'da oynanan karşılaşmayı Konyaspor 4-1'lik skorla kaybetmişti.
Konyaspor, Manisa bölgesi hakemi Yunus Yıldırım ile de bugün 13. maçına çıkacak. Geçen hafta da olaylı Trabzonspor-Kayserispor maçında düdük çalan Yunus Yıldırım, Kartal’ın bu sezon ise 2. maçına çıkacak. Yıldırım ligin ilik yarısında Kasımpaşa ile oynanan ve 2-2 sona eren karşılaşmada görev yapmıştı.
TARAFTARLAR HAYDİ MAÇA
Konyaspor yönetici ve teknik adamları, Konyaspor’a gönül veren herkesi bugün Ankaragücü maçına davet etti. Bu karşılaşmanın öneminin çok büyük olduğunu belirten yöneticiler, taraftarların tribünleri doldurarak Konyaspor’u desteklemelerini istediler. Yöneticiler, “Ankaragücü maçının önemini herkes biliyor. Bu bilinç içerisinde takımımızın yanında olmalıyız.. Taraftarlarımızın vereceği destekle Ankaragücü’nü yenerek galibiyet sevincini birlikte yaşamak istiyoruz” şeklinde konuştular. Sporseverler, maçı maraton, eski yeşil ve yeni yeşil tribünlerinden 5, kale arkası tribünlerinden 2 ve kapalı tribünden 30 TL ödeyerek izleyebilecekler. Konuk takım bilet ücretleri de 5 TL olarak belirlendi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.