Tek hedef Play-Off

Tek hedef Play-Off

Gelişim Koleji karşılaşmasını kazanarak adını Play-Off’a yazdıran Selçuk Üniversitesi’nde gözler ilk karşılaşmaya çevrildi. Temsilcimiz deplasmanda oynayacağı Pertevniyal maçını kazanmak istiyor

Türkiye Erkekler Basketbol Ligi A Grubu’nda Play-Off mücadelesi verecek olan Torku Selçuk Üniversitesi, hafta sonu deplasmanda oynayacağı Pertevniyal maçının hazırlıklarına dün yaptığı antrenmanla start verdi. Antrenör Hasan Özmeriç nezaretinde sabah kondisyon çalışması yapan sarı-mavililer öğleden sonra ise teknik ve taktik ağırlıklı idman gerçekleştirdi. Geçtiğimiz hafta sonu kendi sahasında Gelişim Koleji’ni mağlup ederek Play-Off’lara kalan temsilcimiz ilk maçını kazanarak Beko Basketbol Ligi’ne bir adım daha yaklaşmak istiyor. Hazırlıklarını günde çift antrenman yaparak sürdürecek olan Torku Selçuk Üniversitesi’nde önemli bir eksik bulunmuyor.

YÖNETİM’DEN FEDERASYONA TEPKİ
Öte yandan Torku Selçuk Üniversitesi Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Mehmet Kamanlı, TBF tarafından TB2L Final Grubu maçlarının Çorum ve İstanbul’da oynanması kararına tepki gösterdi. Mehmet Kamanlı, “Bu şehirler bazı takımlara saha ve seyirci avantajı sağlıyor. Federasyon bunu düşünmeliydi. Acil ve apor topar yangından mal kaçırırcasına alınmış bir karar. Beklenip tüm kulüplerin görüşleri alınabilirdi” dedi. Kamanlı; “Final maçlarının bu iki şehirde oynanacak olması bazı kulüplere saha ve seyirci avantajı sağlamak için apar topar yangından mal kaçırırcasına alınmış bir karar olarak görüyoruz. Oysa bu karar için daha süre vardı. Final gruplarına yükselecek takımlarla bir araya gelinebilir ve onların da görüşleri alınabilirdi. Böyle bir toplantıdan görüş alış verişinden Türk Basketbolu adına çok daha sağlıklı ve güzel kararlar çıkabilirdi. Bu kararı biz yönetim olarak üzücü buluyoruz”  dedi.
Öte yandan zorlu Gelişim Koleji maçının ardından sarı-mavililer dün sabah ilk çalışmalarını baş antrenör Hasan Özmeriç nezaretinde yaptılar. Hafta sonunda İstanbul deplasmanında Pertevniyal ile oynanacak bir başka kritik maç öncesi yönetim kurulu salı günü toplanarak teknik heyetin vereceği rapor konusunda bazı yeni çalışmalara başlayacak. Gelişim Koleji maçında ortaya konan performans ve alınan galibiyetten dolayı çok mutlu olduklarını belirten Kulüp Başkanı Kürşat Turgut ise, “Kendi sahamızda oynadığımız bu zorlu maça kötü başladık. Hücumda sayı bulmakta sıkıntı çekerken rakibin özellikle dış atışlardan bulduğu sayılara da çözüm üretemedik. İlk yarıda potamızda gördüğümüz 41 sayı da yaşanılan sıkıntıları göz önüne serdi. Ancak deneyimli bir oyuncu grubumuz ve çok deneyimli bir hocamız var. Maçın ikinci yarısında aleyhimizdeki hakem hatalarına rağmen çok iyi bir performans ortaya koyduk. Son periyotta da işi bitirdik. Teknik kadro ve oyuncularımızı kutluyorum. Artık önümüzdeki son iki maçı da kazanıp, play-offa en iyi şekilde hazırlanmak arzusundayız” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.