Tek hedef galibiyet

Tek hedef galibiyet

Atiker Konyaspor Teknik direktör Rıza Çalımbay tek düşüncelerinin galibiyet olduğunu ifade ederek:"Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile oynayacağımız ligin ilk maçını kazanmamız gerekiyor" dedi

Atiker Konyaspor Teknik direktör Rıza Çalımbay tek düşüncelerinin galibiyet olduğunu ifade ederek:"Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile oynayacağımız ligin ilk maçını kazanmamız gerekiyor. Lige yüzde 100 üç puan alarak başlamamız gerekiyor. Bunun için de sahada elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz" ifadelerini kullandı

Atiker Konyaspor sezonun ilk haftasında evinde oynayacağı Erzurumspor maçının hazırlıklarına tesislerinde yaptığı çalışma ile devam ett.

Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Kayacık Tesisleri'nde antrenman öncesinde geniş kapsamlı bir basın toplantüısı düzenledi. Çalımbay birçok konuya açıklık getirdi.

"LİGE YÜZDE 100 ÜÇ PUANLA BAŞLAMAMIZ GEREKİYOR

Rıza Çalımbay, sezonun ilk haftasında 12 Ağustos Pazar günü karşılaşacakları Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçının çok zor geçeceğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Çünkü ligde ilk maçlar oynanacağı için kimse kimseyi tanımıyor. Takımlar ancak üçüncü ve dördüncü haftadan sonra birbirini tanıyor. Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile oynayacağımız ligin ilk maçını kazanmamız gerekiyor. Yani lige yüzde 100 üç puan alarak başlamamız gerekiyor. Bunun için de sahada elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz."

TARAFTARIMIZA ÇOK İHTİYACIMIZ VAR

Çalımbay , Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçında en büyük destekçilerinin taraftar olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:"Onlara özellikle ilk maçımızda çok ihtiyacımız var. Onun için taraftarlarımızın desteğiyle çok iyi bir sezon geçireceğimize inanıyorum. Geçen sezona baktığımızda Konyaspor çok sıkıntılı bir süreç yaşamıştı. Bizim de bütün amacımız böyle sıkıntıları yaşatmamak ve yukarıya oynamaktır. Tek düşüncemiz bu. Bunu da başarmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Tabi gönül isterdi ki transfer olan arkadaşlarımız Bolu kampından itibaren bizimle olsun ama bize geç katıldıkları için takıma uyum sağlamaları da biraz zaman alacak."

TRANSFERLER BİRAZ GECİKTİ

Takıma yeni katılan oyuncuların antrenman eksiğinin bulunduğunu ve bu eksikliğin de önümüzdeki haftalarda giderileceğini dile getiren Çalımbay, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Her teknik direktör transfer yaparken elindeki oyunculardan daha iyisini almak ister ama biliyorsunuz bunun maddi bir yönü var. Bu yüzden belli dengeleri de gözetmek durumundayız. Gücümüze göre transferler yapmaya çalıştık. Zaten elimizde Yatabare ve Jahovic gibi önemli santrforlar bulunuyor. Onların ayarında bir forvet aldığınızda çok sıkıntı yaşayabilirsiniz. Onun için üç tane forvet olduğunda o zaman sıkıntılar başlar. Şu anda memnunuz. İnşallah sakatlıklar olmaz. Daha önce Yatabare burada bir sakatlık geçirmiş ve uzun süre oynayamamış. Bunun üzerine iki forvet oyuncusu alınmış. Daha sonra Yatabare gelince mecburen bir iki tanesini oturtmak zorunda kalıyorsunuz."

Bu sezon kadroyu geniş tutmak istemediklerini aktaran Çalımbay, "Çünkü oynamayan oyuncu her zaman sıkıntı üretebilir. İnşallah sakatsız bir sezon geçirebilirsek hiçbir sıkıntı yaşamayacağız." değerlendirmesinde bulundu.

HURTODA KADRODA OLABİLİR

Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Hurtado, Traore ve Filopovic'in son durumlar hakkında konuştu

Teknik direktör Rıza Çalımbay, "Traore’yi 10-15 dakika kullanabiliriz. Bütün hazırlık maçlarında özellikle oynattım. Yüzde 100 hazır değil. Hurtado ile konuşacağız. 3 gündür çift antrenman yaptırıyoruz. Bugün ve yarın bizle çalışacak. Kendisini hazır hissediyorsa büyük ihtimal kadroya alacağız. Ama şu an hazır değil. İnşallah maçta ihtiyacımız olmaz. Önümüzdeki Antalya maçına yüzde 60 hazır olur Filipovic milli maç arasından sonra döner. Almanya’ya gitti ve kontrollerini yaptırdı. Çok iyi şekilde döndü. Önümüzdeki haftadan itibaren bizimle başlar ve yavaş yavaş hazır hale gelir” dedi.

MOKE İÇİN KARAR BEKLENİYOR

Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, takımdan ayrılması planlanan Wilfred Moke için yönetimin kararının beklendiğini ifade ederek: “Moke'nin çocuğu oldu. Allah analı babalı büyütsün. Bir hafta bizle değildi. Yönetim bir karar verecek. Biz de konuşuyoruz. Kesin verilmiş bir karar yok. Yabancı hakkımız fazla ve ona göre hareket ediyoruz. Yönetim bu konu hakkında en kısa sürede karar verecektir" dedi.

GENÇ OYUNCULARI KİRALAYABİLİRİZ

Rıza Çalımbay, takımdaki genç oyuncular hakkında ise "Az süre alıp, oynamamaktansa forma şansı bulabilecekleri bir takıma verebiliriz. Bu Musa olur, Vedat olur ya da başka bir isim. Önce kendileri ile konuşmalıyız. Bu isimler Konyaspor’un değerleri. Bu şuraya gitsin, şu şuraya gitsin tarzı yaklaşımlarda bulunmalıyız. Bunu değerlendireceğiz. Ben kendilerinden memnunum. Hem kendileri hem de kulüp menfaatleri açısından buna karar vereceğiz. Sertan Yiğenoğlu şu an bizle beraber. İyi bir yer olursa bırakacağız. Kendisi karar verecek. Oynaması ve Konyaspor’a dönmesi onun avantajına olacak. Mutlaka oynaması lazım. Savaş Polat Girsunspor’a ve Ali Yaşar gitti. Giden oyuncular takıma iyi şekilde dönecektir. Bu oyuncular Konyaspor’un geleceği. Çok iyi oyuncular. Performanslarının üstüne koyacaklardır. Önümüzdeki yıl hepsinden yararlanmaya çalışacağız"ifadelerini kullandı

FERHAT TÜRKOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.