Tehlike saçıyor

Tehlike saçıyor

Konya'nın tarihi mahallerinden olan Aziziye Mahallesi'ne bağlı Fakıh Sokak'ta bulunan tarihi yıkılmaya yüz tutmuş harabe ev hem mahalle sakinlerini hemde yoldan geçenleri tedirgin ediyor

Yaklaşık 80 yıllık olan Fakıh Sokak'ta bulunan tarihi bina yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya. Harabeye dönmüş ev, bakımsızlıktan dolayı mahalle sakinlerini ve esnafı tedirgin ediyor. Geri dönüştürme çalışmaları kapsamında aynı mahalleye bağlı yaklaşık 20'ye yakın ev yıkılırken Fakıh Sokak'ta bulunan bina yetkililere yapılan tüm şikayetlere rağmen yıkılmıyor. Ev yıkılmadığı her gün dahada harabeye dönüp herkesi tehdit ediyor.

MAHALLENİN HUZURU BOZULDU

Fakıh Sokak'ta oturan mahalle sakinlerinden Burhan Örnek, her türlü yetkili mecraya başvurduklarını belirterek olumlu bir yanıt alamadıklarını söyledi. Örnek, konuşmasına şöyle devam etti: "Bu evde oturanlar asıl sahipleri değil. Evin asıl sahipleri şu anda yurt dışında. Bu evde şu anda başkaları oturuyor. Evde oturanlar mahallenin huzurunu bozuyorlar. Mahalle olarak tedirginiz bu konuda her türlü şikayette bulunduk bir yanıt alamadık. Zaten ev harabeye dönük. Bizim binaya dayandı. Bizi tedirgin ediyor. Balkonumuza taşlar dökülüyor. Daha önce BİMER'e ve belediyeye şikayette bulunduk. Binanın tarihi bina olmasından dolayı yıkamayacaklarını belirttiler. Bu ev bir an önce yıkılmalı. Yetkililer yıkmazsa bina kendiliğinden çok kısa bir süre sonra yıkılabilir. Yıkılma anında da canlar verilebilir. Yetkililerin bir an önce bu konuya el atmaları gerekiyor.Bu sokaktan günde yüzlerce kişi geçiyor. Çocuklar kendi sokağımızda oynayacakları yerd e başka yerlerde oynamak zorunda kalıyorlar. Türkiye'nin en çok ziyaret edilen Mevlana Müzesi çevresinde bulunan bu evin insanlara tehlike saçması ve kimsenin buna müdahale etmemesi düşündürücü."

5-1.20160105095355.jpg

YIKILMAYACAKSA RESTORE EDİLMELİ

Yıkılmaya meyilli olan binanın yan tarafında bulunan esnaf Mehmet Aker ise, "Bu bina bizleri tedirgin ediyor. Şehrin en işlek caddesinin olduğu bu cadde üzerinde bu binanın ayakta kalması herkes için sakıncalı. Yoldan geçen vatandaşları tedirgin ediyor. Bizlerde tedirgin haldeyiz. Her gün yıkılma tehlikesi ile kepenk açıyoruz. Yetkililere birçok şikayette bulunduk ama yanıt alamadık. Bu cadde üzerinde bulunan birçok harabe ev yıkılırken bu ev yıkılmadı. Yıkmamalarının nedeni ise tarihi bir bina olması. Tarihi bina ise neden belediye restore etmiyor. Belediye öncelikle bu evi yıkmalıdır. Eğer tarihi bina diye yıkmayacaksa restore etmeli. Böyleliklede bizim üzerimizde olan tedirginlik son bulmuş olur" açıklamasında bulundu.

AHMET SÜTCÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.