Tefecilik İle İlgili Kanunlar

Tefecilik İle İlgili Kanunlar

Tefecilik son dönemlerde çok tartışmalı bir konu haline gelmiştir. Esasında yasal olmayan bu işlemler, bankaların kredi vermede bazı zorluklar çıkartması nedeniyle vatandaşları bu yöntemi seçmeye mecbur kılmıştır.

Tefecilik son dönemlerde çok tartışmalı bir konu haline gelmiştir. Esasında yasal olmayan bu işlemler, bankaların kredi vermede bazı zorluklar çıkartması nedeniyle vatandaşları bu yöntemi seçmeye mecbur kılmıştır. Tefecilerden senetle veya komisyonla kredi alınabilmektedir. Bununla birlikte faturalı hatta kredi, kredi kartına nakit kredi gibi seçenekler de tefeciler tarafından üretilen para sağlama sistemleridir. Tefecilik ile ilgili Türk Ceza Kanunu içerisinde birtakım maddeler bulunmaktadır.

765 Sayılı Türk Ceza Kanunu içerisinde yer alan ibare şu şekildedir; “Madde 14 – 1. maddeye göre izin almaya mecbur olan hakiki veya hükmi şahıslardan bu mecburiyete riayet etmeyenlere veya 9 uncu madde hükümlerine göre Bakanlar Kurulunca ittihaz edilecek kararlara aykırı hareket eyleyenlere ve beyannamelerindeki şartları ve faiz hadlerini muvazaa ile gizleyenlere denir.”

5237 Sayılı Türk Ceza Kanununun 241. maddesinde, de Tefeciliğin suç unsuru sayılabilmesi için mutlaka paranın olması gerekmektedir. Tefecilik suçu tamamen nakit para işlemleri ile bağdaştırılmıştır. Bu para yabancı veya yerli para olabilir.

Neden Tefeciye İhtiyaç Duyulur?

Gerek düşük kredi notu, gerekse de bankalara olan borçlarından dolayı bir çok kişi bankalardan kredi çekemeyebilir. Düşük kredi notunun sebebi, sizin bankalardan olan ödemelerinizi zamanında yapmamanız veya bankalar ile çalışmadığınızdan dolayı olmaktadır. Bu nedenle bankalara olan kredi başvurunuz onaylanmamaktadır. Ama nakit paraya ihtiyacınız var. Bunun için ne yapmanız gerekir? Bu yüzden dolayı insanlar tefecilere itibar etmektedirler. Burada devletin kredi puanından ayrı bir kredi değerlendirmesi yapması veya başka kriterlerle insanlara çözüm bulması gerekmektedir. Bu konuyla alakalı eğitimler düzenlemeli aile bütçesi nasıl yapılır v.s gibi konular anlatılmalıdır.

Kaynak: – Tefecilere İtibar etmeyiniz. Tefecilik bir suçtur..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.