Tecavüz Olayı Meclis Gündemine Taşındı

Tecavüz Olayı Meclis Gündemine Taşındı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz tarafından cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na yazılı soru önergesi verdi. "Katran Bölük...

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz tarafından cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na yazılı soru önergesi verdi. "Katran Bölük Komutanlığı’nda görevli olup Rojavalı H.H. isimli kadına tecavüz eden askerin ismi nedir ve hakkında herhangi bir işlem başlatılmış mıdır?" diye sordu.

Suriye sınırındaki Katran Bölük Komutanlığı’na bağlı askerlerin Rojavalı H.H. isimli bir kadından zorla 200 dolar para aldıkları ve askerlerden biri tarafından tecavüz edildiğinin basına yansıdığını dile getiren Tanrıkulu, H.H. isimli kadının, 16 Temmuz günü Şırnak-Suriye sınırında askerlerin kendisinden 200 dolar istediğini ve bu parayı askerlere ödediğini, daha sonra bir asker tarafından tecavüz edildiğini iddia ettiğini aktardı.

TANRIKULU ŞU SORULARI YÖNELTTİ

Katran Bölük Komutanlığı’nda görevli olup Rojavalı H.H. isimli kadına tecavüz eden askerin ismi nedir ve hakkında herhangi bir işlem başlatılmış mıdır?

Askerlerin H.H. isimli Suriye vatandaşından zorla 200 dolar para aldıkları iddiası doğru mudur?

Askerler, Türkiye’ye kaçan sığınmacılardan haraç mı almaktadır?

Bu konuda şimdiye kadar kaç şikayet gelmiştir?

Suriye’den Türkiye’ye kaçan sığınmacıların sınır boyundaki muhafızlar tarafından bu tür muamelelere tabi tutulmaması için neden gerekli tedbirler, denetimler yapılmamaktadır?

Suriye’de savaştan kaçan sivillerin sınır boyunda muhafızlar tarafından öldürüldüğü, tecavüze uğradığı veya yaralandığı haberleri çok sık duyulmaktadır. 2011 yılından bu yana Türkiye-Suriye sınırında, TSK’ya bağlı personelin açtığı ateş sonucu kaç sivil ölmüş, kaç sivil yaralanmıştır?

Bunlardan kaçı çocuk, kadın ve 60 yaş üstü yaşlılardır? Bunlardan kaçı Kürt, kaçı Türkmen, kaçı Arap’tır?

2011 yılından bu yana kaç sığınmacı kadın taciz veya tecavüze uğramıştır? Bunlardan kaçı Kürt, kaçı Türkmen, kaçı Arap’tır?

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.