TBMM'de 17 Aralık hesaplaşması

TBMM'de 17 Aralık hesaplaşması

Meclis'te bugün 17 Aralık günü Türkiye'yi sarsan yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili 4 eski bakan hakkında Yüce Divan istemli soruşturma önergesi görüşülecek. örüşme muhalefetin isteğine rağmen Meclis TV'den yayınlanmayacak, internetten izlenecek.

17 Aralık operasyonuna isimleri karışan ve sonrasında sonrası görevlerinden ayrılan eski bakanlar Muammer Güler, Zafer Çağlayan, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar’la ilgili soruşturma önergeleri saat 14'te Meclis Genel Kurulu'na geldi.

MECLİS BAŞKANLIĞI'NDAN RED

Meclis Başkanlığı, muhalefet partileri CHP, MHP ve BDP'nin, 4 eski bakanla ilgili soruşturma komisyonu kurulmasına ilişkin önerge görüşmelerinin Meclis TV'den yayınlanma talebini geri çevirdi. Aynı şekilde TRT'nin de geri çevirdiği talebi Meclis Başkanlığı iletti. Gerekçede; TRT'nin yayın yapamayacağını ve spor yayınlarının aksamasına meydan verdiği için Meclis TV'nin de yayın yapamayacağı bildirildi.

24 MİLLETVEKİLİ KONUŞACAK

TBMM Genel Kurulu'nda, 4 eski bakanla ilgili 5 ayrı soruşturma önergesi üzerinde toplam 24 milletvekili konuşacak. Genel Kurul'da AK Parti ve CHP 'nin soruşturma önergeleri üzerinde konuşacak milletvekillerinin isimleri belli oldu. İlk görüşülecek olan ve AK Parti'nin 4 bakanla ilgili tek bir soruşturma komisyonu kurulmasını içeren önerge üzerinde AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç söz alacak. Daha sonra HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ile MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz konuşacak. İddialara eski bakanlar Muammer Güler, Zafer Çağlayan, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar, 10'ar dakika süreyle cevap verecek.

OKTAY VURAL'DAN HODRİ MEYDAN

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TRT'nin, bugün TBMM Genel Kurulu'nda, dört eski Bakanla ilgili Meclis Soruşturma önergelerinin görüşmelerini "canlı yayın akışının bozamayacağı" gerekçesiyle yayınlamayı reddettiğini ve kendini TBMM'nin üzerinde gördüğünü savundu.

Vural, şöyle devam etti: "TBMM, TRT 3'ü TRT'den almalı ve yayınlarla ilgili düzenlemeyi kendi yapmalıdır. TRT, Meclis Başkanlığı'nın teklifini reddederek, kendini TBMM'nin üzerine görmüştür. Demokrasi ve hukuk devletinin geldiği nokta bu. Kapalı devlet, şeffaf olmayan bir devlet.  TRT, yalan gerekçelerle TBMM Genel Kurulu'nda bugün yapılacak görüşmeleri yayınlamayı reddetmiş ve kendini Meclis'in, Türk milletinin üzerinde görmüştür. Madem öyle o zaman yarın yapalım görüşmeyi. Hadi bakalım hodri meydan."

GÜRSEL TEKİN'DEN TEPKİ

CHP’li Gürsel Tekin,  yayın yapılmamasının gerekçesinin TRT'nin spor yayını olduğuna ilişkin yazıyı protesto edeceklerini söyledi. Tekin, “Böyle gerekçe olur mu? 3 partinin grup başkanvekili şimdi Cemil Çiçek’le görüşmeye gidiyor eğer sonuç alınmaz hepimiz gideriz, gerekirse Cemil Çiçek’in makamını basarız" dedi.

ÇANTA DOLUSU DOSYAYLA GELDİ

Muhalefetten konuşma yapacak vekiller ellerinde dosyalarla Meclis'e geldi. Zafer Çağlayan hakkındaki konuşmayı CHP adına yapacak olan Sezgin Tanrıkulu, elinde bir sırt çantası ile Genel Kurula girdi. Tanrıkulu sırt çantasının içinde dosyalar olduğunu belirterek, ''Konuşacak çok şey var. Hepsini yanımda getirdim'' dedi.

CANİKLİ'DEN ELEŞTİRİLERE YANIT

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli canlı yayın eleştirilerini şöyle cevapladı:
"Bugüne kadar Meclis TV’nin yayın politikası nasılsa bugün de aynen öyle uygulanıyor. Özel bir durum söz konusu değil. Fezlekeler bugüne TBMM Başkanlığı’na gönderilen fezlekeler Türkiye’de herkesin elinde var. Hiç kimsenin ulaşamadığı iddiaları gerçeği yansıtmıyor.
Bilgi edinme konusunda talebiniz varsa zaten bunlar herkesin elinde var.
Siz Meclis Başkanlığı’nı suç işlemeye teşvik edemezsiniz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.