Tbmm ‘yetkim Yok’ Dedi, Cihaner İçin 6. Kez Zorla Getirilme Kararı Verildi

Tbmm ‘yetkim Yok’ Dedi, Cihaner İçin 6. Kez Zorla Getirilme Kararı Verildi

Cumhuriyet Halka Partisi (CHP) Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, emekli Orgeneral Saldıray Berk ve 3 MİT mensubunun da bulunduğu 11 sanığın "terör örgütü üyeliği" suçundan yargılanmalarına, Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nde devam edildi. Yargıtay...

Cumhuriyet Halka Partisi (CHP) Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, emekli Orgeneral Saldıray Berk ve 3 MİT mensubunun da bulunduğu 11 sanığın "terör örgütü üyeliği" suçundan yargılanmalarına, Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nde devam edildi. Yargıtay 11. Ceza Dairesi İlhan Cihaner için 6. kez zorla getirilme kararı verdi.

Yargıtay Ceza Genel Kurulu Salonu’nda yapılan duruşma bazı sanıklar, sanık avukatları, CHP milletvekilleri Muharrem İnce, Rıza Türmen, Hüseyin Aygün, Mustafa Balbay, Erdal Aksünger katıldı. Daire bir önceki duruşmada Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gönderdiği Cihaner ile ilgili zorla getirilme kararını verdiği cevabı okudu. TBMM gönderdiği yazıda anayasa ve içtüzüktüğe göre milletvekilini zorla getirme hakkı olmadığından bir işlem yapılamadığını bildirdi.

Erzincan Valiliği ve Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü gizli tanıklar için verilen 1 yıllık koruma tedbir kararının süresi dolduğu için daireden gizli tanıklar için koruma tedbirlerinin devam edip edilmeyeceği kararının verilmesini istedi. Koruma tedbir kararları için bilgi istenen gizli tanıkların ifadelerinden hangilerinin dosyada ifadesi olduğunun tespit edilmesi için süre isteyen sanık avukatları, pek çok gizli tanığın isimlerini dosyadan bildiklerini koruma kararlarının uzatılmasına gerek olmadığını bildirdi.

Sanık müdafilerinin gizli tanıklarla ilgili taleplerinin reddine karar veren daire Cihaner’in duruşmada hazır edilmediğinden yeniden zorla getirilmesi için müzekkere yazılmasına karar verdi. Daire bu kararlar Cihaner için 6. kez zorla getirilmesi için müzekkere yazılmasına karar verdi. Gizli tanıklar ‘can’ ve ‘x’ için korumu tedbirlerinin devam ettirilmesine, gizli tanık ‘göyne’nin koruma tedbirinin kaldırılmasına karar veren daire duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Karar okunduktan sonra daire başkanı, Cihaner’in avukatı Turgut Kazan’a “Sizin müvekkiliniz gelirse, savunmasını alırsak bu dava ilerler.” dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.